Αίτηση για το εμβόλιο υποβάλλει η Moderna

από fimotro

Είναι η δεύτερη φαρμακευτική εταιρεία που ζητά επείγουσα χρήση από την FDA

Έκτακτη έγκριση ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει η Moderna τη Δευτέρα από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για το εμβόλιο κορωνοϊού, καθώς τα νέα δεδομένα επιβεβαιώσουν ότι το εμβόλιο είναι περισσότερο από 94% αποτελεσματικό στην πρόληψη της Covid-19 και είναι ασφαλές.

Η Moderna είναι η δεύτερη φαρμακευτική εταιρεία που ζητά επείγουσα χρήση από την FDA αφότου η Pfizer, μία άλλη πρωτοπόρος στον αγώνα εμβολίων Covid-19, υπέβαλε αίτηση για την ίδια άδεια στις 20 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση σημαίνει ότι ορισμένοι Αμερικανοί θα μπορούσαν να πάρουν τις πρώτες δόσεις της Moderna, μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η θετική πρωτογενής ανάλυση επιβεβαιώνει την ικανότητα του εμβολίου μας να αποτρέψει τη νόσο COVID-19 με 94,1% αποτελεσματικότητα και, κυρίως, την ικανότητα πρόληψης σοβαρής νόσου COVID-19. Πιστεύουμε ότι το εμβόλιο θα παρέχει ένα νέο και ισχυρό εργαλείο που μπορεί να αλλάξει την πορεία αυτής της πανδημίας και να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, νοσηλειών και θανάτου».

Η καθηγήτρια Άζρα Γκάνι, Πρόεδρος Επιδημιολογίας Λοιμωδών Νόσων στο Imperial College του Λονδίνου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τα κύρια αποτελέσματα ανάλυσης που δημοσιεύθηκαν σήμερα επιβεβαιώνουν τα δεδομένα που αναφέρθηκαν στην ενδιάμεση ανάλυση και την δείχνουν υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna κατά της νόσου COVID-19.

«Η εταιρεία αναφέρει υψηλή αποτελεσματικότητα έναντι των σοβαρών συνεπειών της λοίμωξης, ενώ κανένας από τους εμβολιασμούς δεν εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα. Στο μεταξύ, ενώ δεν αποκλείεται κάποιος κίνδυνος σοβαρής νόσου μετά τον εμβολιασμό, δεδομένου του σχετικά μικρού αριθμού σοβαρών περιπτώσεων, αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα (> 85%) έναντι αυτού του σημείου της δοκιμής.

«Τα αποτελέσματα έχουν ελεγχθεί σε διαφορετικούς πληθυσμούς και αναφέρονται ως συνεπή σε διαφορετικές υποομάδες, αν και πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω πληροφορίες στο επιστημονικό άρθρο που ετοιμάζεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα