Αισιοδοξία Μητσοτάκη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

από fimotro

Για μια λύση που να είναι προς όφελος και των δύο πλευρών, έκανε λόγο από το LSE ο πρωθυπουργός

Συζήτηση με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Κέβιν Φέδερστοουν.

Η πρώτη ερώτηση που τέθηκε στον πρωθυπουργό αφορούσε τα Γλυπτά του Παρθενώνα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιβεβαιώνει ότι υπάρχει πρόοδος στη συζήτηση για την «επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», αλλά αποφεύγοντας να δώσει περισσότερα στοιχεία επ’ αυτού.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι πιθανή η επίτευξη του στόχου της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, με μια λύση που να είναι προς όφελος και των δύο πλευρών, λαμβάνοντας υπόψη και την πλευρά του Βρετανικού Μουσείου. Υπάρχει momentum, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος και τη θετική άποψη που υπάρχει στη βρετανική κοινή γνώμη για το θέμα.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι θέλει να αναφέρεται στο ζήτημα με τη σωστή ορολογία, κάνοντας λόγο για «επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα» και όχι «επιστροφή», και επισήμανε ότι «υπάρχει καλύτερη κατανόηση» για το θέμα, αλλά υπογράμμισε ότι δεν θα ήθελε να αποκαλύψει περισσότερα δημοσίως.

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός και στο επίκεντρο της επίσκεψής του βρίσκεται η προβολή της Ελλάδας ως ενός εκ των ελκυστικότερων επενδυτικών προορισμών παγκοσμίως και ειδικότερα, οι σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται στην χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα