Αιχμές Θεμιστοκλέους κατά ΠΟΕΔΗΝ για στήριξη του αντιεμβολιασμού

από fimotro

Επίθεση κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων εξαπέλυσε ο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας και υπεύθυνος του εμβολιαστικού προγράμματος, Μ. Θεμιστοκλέους.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει συμβάλει στον αντιεμβολιασμό.
«Με προηγούμενες ανακοινώσεις, άσχετα αν έχουν εμβολιαστεί και οι ίδιοι, δεν ήταν σύμμαχός μας στον εμβολιασμό του προσωπικού από την πρώτη στιγμή», τόνισε. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι υπάρχουν υπηρεσιακά σχέδια που δεν θα αφήσουν κενά στα νοσοκομεία.

Επιπλέον, επισήμανε ότι κάποιες κινήσεις για την αναπλήρωση του προσωπικού έχουν γίνει ήδη. «Σε κανέναν λόγο δεν θέλουμε να απωλέσουμε εργαζομένους. Στην ζυγαριά μπαίνει ένας ανεμβολίαστος εργαζόμενος με τον κίνδυνο που διατρέχει. Τα διοικητικά όργανα των ιατρών, σε αντίθεση με την ΠΟΕΔΗΝ, ήταν οι πρώτοι που στήριξαν τα μέτρα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού», ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι την απάντηση στις αντιδράσεις των υγειονομικών στον υποχρεωτικό εμβολιασμό «τη δίνουν οι πολίτες που δεν θέλουν οι συγγενείς τους να κινδυνεύει γιατί το επαγγελματικό προσωπικό δεν έχει εμβολιαστεί».

«Δεν μπορεί υψωθεί ένας συνδικαλιστικός αντίλογος πάνω σε αυτό. Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Όσον αφορά το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι «έχουν ληφθεί τα μέτρα. Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Έχουμε όλα τα επιχειρησιακά σχέδια και είτε με μεγαλύτερη είτε με μικρότερη δυσκολία αυτό θα προχωρήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα