Διεκόπη, το απόγευμα της Τετάρτης, η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής εξ’ αιτίας επίθεσης με ύβρεις του Θάνου Τζήμερου κατά του επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης Γιάννη Πρωτούλη.  Το επεισόδιο προκάλεσε μάλιστα την παρέμβαση αστυνομικών που σκοπό είχαν να συλλάβουν τον Γ. Πρωτούλη, μετά από καταγγελία του Θ. Τζήμερου, με αποτέλεσμα να «ανάψουν» ακόμη περισσότερο «τα αίματα».

Όλα ξεκίνησαν όταν με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα της παράτασης του ωραρίου των καταστημάτων στο Αιγάλεω, ο Θάνος Τζήμερος ξεκίνησε να κατηγορεί με ακραίες εκφράσεις τον κ. Πρωτούλη χαρακτηρίζοντάς τον «σταλινοφασίστα», «άνεργο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων» και «εκπρόσωπο κόμματος που θέλει να φέρει στην Ελλάδα τη δικτατορία και τον εμφύλιο».

Παρά το ότι ο Θ. Τζήμερος έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά ανάλογα περιστατικά εναντίον του Γ. Πρωτούλη, αυτή τη φορά  ο επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης αντέδρασε δυναμικά αποκαλώντας τον, εκτός μικροφώνου, «ξεφτίλα», «επαγγελματία ρουφιάνο», «Ναζί με κοστούμι» και «αποτυχημένο που πήρε στις εκλογές μόνο 0,5% αν και τον στήριζαν όλες οι γερμανικές βιομηχανίες».

Ο κ. Πρωτούλης συνέχισε να απαντάει στις ύβρεις του Θ. Τζήμερου, και παρά τις προσπάθειες του προεδρείου να ηρεμήσουν τα πνεύματα κινήθηκε εναντίον του κ. Τζήμερου. Φανερά εκνευρισμένος έσπρωξε το φλιτζάνι με καφέ που είχε μπροστά του ο κ. Τζήμερος με αποτέλεσμα να του λερώσει το κοστούμι. Στη συνέχεια ο κ. Τζήμερος σηκώθηκε και ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, κάλεσε από το κινητό του την άμεσο δράση, η οποία εμφανίστηκε μετά από λίγα λεπτάμε σκοπό να συλλάβει τον Γ. Πρωτούλη και άλλους συμβούλους.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Θεοδωρόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη, Βαγγέλης Πάνου, προσπάθησαν να εξηγήσουν στους αστυνομικούς την κατάσταση, παρακινώντας τον κ. Τζήμερο να αποφύγει τη διαδικασία του αυτοφώρου και να ακολουθήσει τη διαδικασία μήνυσης, με τη λογική ότι στο περιφερειακό συμβούλιο δεν μπορεί η αστυνομία να παίρνει εκλεγμένους εκπροσώπους με χειροπέδες.

Ο κ. Τζήμερος επέμενε να γίνει η σύλληψη, ενώ οι αστυνομικοί έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να παρακάμψουν το αίτημα του, μέχρι που έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν. Ο κ. Τζήμερος ζήτησε εξηγήσεις και πήρε την απάντηση ότι στην αίθουσα συνεδριάσεων θα πάει ανώτερος αξιωματικός. Η διαβούλευση συνεχίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα