Αγώνας δρόμου να αποφευχθεί το lockdown στη Γερμανία

από fimotro

Σύμφωνα με το κρατικό επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού εντός μιας ημέρας ανέρχεται στις 37.120. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Ο δε δείκτης θετικότητας έφτασε στα 169,9 (κρούσματα εντός επτά ημερών). Ο ανώτατος δείκτης μέχρι στιγμής καταγράφηκε με 197,7 στις 22 Δεκεμβρίου πέρυσι. Την ίδια στιγμή αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών από Covid-19 που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και στις εντατικές μονάδες. Η κατάσταση είναι «πολύ ανησυχητική» δήλωσε το μεσημέρι στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Υποχρεωτικά τεστ στα νοσηλευτικά ιδρύματα

Σε σύσκεψη που ξεκίνησε χθες, οι υπουργοί Υγείας των γερμανικών κρατιδίων, τα οποία είναι αρμόδια για θέματα υγειονομικής πολιτικής, συζητούν μέτρα για την αναχαίτηση της πανδημίας. Σειρά πολιτικών έχουν εκφραστεί, για παράδειγμα, υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού του προσωπικού σε νοσηλευτικά ιδρύματα και γηροκομεία. Φορείς και οργανώσεις των εργαζομένων αυτών των ιδρυμάτων απορρίπτουν την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού. Και η πλειοψηφία των γερμανικών κρατιδίων δεν στηρίζει αυτό το μέτρο. Αναμένεται όμως ότι θα καθιερώσουν υποχρεωτικά τεστ για το προσωπικό.

Επίσης προβλέπεται ότι θα συμφωνήσουν σε μέτρα για την καλύτερη προστασία των ευάλωτων ομάδων και θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην εκστρατεία για τον αναμνηστικό εμβολιασμό. Πέραν αυτού, θα δοθεί εντολή στις αρχές και δημόσιες υπηρεσίες να ελέγχουν αυστηρότερα, κατά πόσο καταστηματάρχες και διοργανωτές ελέγχουν συστηματικά, αν οι επισκέπτες τους είναι εμβολιασμένοι, έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό ή διαθέτουν αρνητικό τεστ. Το ζητούμενο είναι κατά τον Πρωθυπουργό της Σαξονίας, Μίχαελ Κρέτσμερ, να αποφευχθεί ένα νέο lockdown.

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα