Αγωγές εργαζομένων κατά Amazon για έκθεση στον κορωνοϊό

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Αγωγή κατά της Amazon υπέβαλε ομάδα υπαλλήλων της, που κατηγορεί τον τεχνολογικό γίγαντα ότι εκθέτει τους ίδιους και τις οικογένειές τους στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τους Financial Times, σε μια περίπτωση, στην αγωγή υπάρχει ισχυρισμός ότι ένας εργαζόμενος «έφερε τον ιό στο σπίτι», μολύνοντας ένα μέλος της οικογένειας που αργότερα πέθανε. Οι εργαζόμενοι, έχουν έδρα την εγκατάσταση της εταιρείας στο Staten Island της Νέας Υόρκης, όπου επιβεβαιώνεται ότι τουλάχιστον ένας εργαζόμενος πέθανε από Covid-19.

Σύμφωνα με την αγωγή, η Amazon έχει «ένα προσωπείο συμμόρφωσης» με τις οδηγίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Η κίνηση των εργαζομένων δεν επιδιώκει αποζημίωση για ασθένεια ή θάνατο, αλλά αντ’ αυτού, ζητεί την έκδοση διαταγής που θα αναγκάσει την Amazon να συμμορφωθεί με τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους.

Η Amazon δήλωσε την Τετάρτη ότι «λυπάται για τον τραγικό αντίκτυπο που είχε η Covid-19 σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μελών της ομάδας της και της οικογένειας και των φίλων τους».

Εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία συμμορφώθηκε με συμβουλές από ειδικούς, προσθέτοντας: «Από τις αρχές Μαρτίου έως την 1η Μαΐου, προσφέραμε στους υπαλλήλους μας απεριόριστο χρόνο μακριά από τη δουλειά. Και από την 1η Μαΐου δίνουμε άδεια σε όσους είναι πιο ευάλωτοι ή χρειάζονται φροντίδα για παιδιά ή μέλη της οικογένειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα