Άγνωστη, μεταδοτική και θανατηφόρα ασθένεια εμφανίστηκε στην Τανζανία

από Philippos

Τα συμπτώματα – Η χώρα ζήτησε από ιατρικούς εμπειρογνώμονες να ερευνήσουν την υπόθεση

Μία μυστηριώδης, μεταδοτική ασθένεια, έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στην Τανζανία ενώ η χώρα ζήτησε από ιατρικούς εμπειρογνώμονες να ερευνήσουν την υπόθεση.

Η ασθένεια εντοπίστηκε σε «επτά ανθρώπους με συμπτώματα, όπως πυρετός, έμετος, αιμορραγίες και νεφρική ανεπάρκεια», αναφέρει το υπουργείο Υγείας της χώρας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ.

Ιατρικοί ειδικοί εστάλησαν στην περιοχή της Καγκέρα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, που συνορεύει με την Ουγκάντα, για να διεξάγουν έρευνα.
«Ελήφθησαν δείγματα από τους ασθενείς και τους νεκρούς για να εντοπιστεί η προέλευση και το είδος της ασθένειας» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Τουμάινι Νάγκου, καλώντας τον πληθυσμό να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Το συμβάν αυτό προκύπτει έπειτα από επιδημικό επεισόδιο του ιού Έμπολα στην Ουγκάντα, που διήρκεσε σχεδόν τέσσερις μήνες και προκάλεσε τον θάνατο 55 ανθρώπων. Η Ουγκάντα κήρυξε το τέλος της επιδημίας τον Ιανουάριο.

Πέρυσι η Τανζανία εντόπισε ξέσπασμα λεπτοσπείρωσης, που είναι γνωστή και ως “νόσος των ποντικών”, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι στην περιοχή Λίντι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Αυτή η βακτηριακή ασθένεια, η οποία μεταδίδεται στον άνθρωπο από κάποια θηλαστικά, διαδίδεται από νερό ή τροφή που έχει μολυνθεί από τα ούρα ζώων που έχουν προσβληθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα