Αγχωμένη η Τουλουπάκη – Μοιράζει εξώδικα για τις αποκαλύψεις σχετικά με τη Novartis

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


«Η απροκάλυπτη και διαρκής παρέμβαση στο χώρο της Δικαιοσύνης από διάφορους θεσμικούς ή/και μη παράγοντες, με την ταυτόχρονη εργαλειοποίηση των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με σκοπό την εξύψωση αναχωμάτων στο έργο της, συνιστά κατάφωρη και ωμή συνταγματική εκτροπή, θίγει το Κράτος Δικαίου και κονιορτοποιεί συλλήβδην την λειτουργία της Δικαιοσύνης και το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτή», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του ο Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος, συνήγορος της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.

Η ανακοίνωση έρχεται «στο πλαίσιο των επίκαιρων πολιτικών εξελίξεων, μόνο τυχαία δεν είναι η συγκυρία της “αποκάλυψης” – διαρροής της Εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» σχετικά με καταγγελίες του τέως επόπτη Εισαγγελέως Διαφθοράς, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Αγγελή».

«Ωστόσο, οι εν λόγω αιτιάσεις είναι γνωστές ήδη από τις αρχές του τρέχοντος έτους και έχουν αξιολογηθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Αρείου Πάγου ως αβάσιμες, αναξιόπιστες και εν τέλει αναληθείς. Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί η δημοσιοποίηση εγγράφων, που αποτελούν αντικείμενο πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας και μάλιστα αρχειοθετημένης, δεδομένου και του χρονικού σημείου που επελέγη για να δημοσιοποιηθούν.

Η λογική του ακραίου “ρεβανσισμού” στην πολιτική ζωή απηχεί άλλες εποχές, οι οποίες απέτυχαν παταγωδώς και δεν συνάδουν με τη Δημοκρατία, τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, η οποία θα πρέπει να επιτελεί το ρόλο της απρόσκοπτα, χωρίς ψυχολογικούς εκβιασμούς και πιέσεις από όλες τις μεριές», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα