Αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις από 2 Ιουνίου

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Από Οκτώβριο και… βλέπουμε τα νέα αναδρομικά

Στις 2 Ιουνίου αποκαθίστανται οι επικουρικές συντάξεις 250.000 συνταξιούχων που υπέστησαν μείωση με τον νόμο Κατρούγκαλου, ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε πρόκειται για αποκατάσταση «της μεγάλης αδικίας του ΣΥΡΙΖΑ» συμπληρώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή αφορά σε συμμόρφωση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου.
Η αύξηση, σύμφωνα με τον υπ. Εργασίας, θα είναι μεσοσταθμικά 99,5 ευρώ μεικτά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάνει και τα 200 ευρώ. «Πετύχαμε έναν άθλο εν μέσω πανδημίας και φέρνουμε νωρίτερα τις πληρωμές με την αποκατάσταση των επικουρικών συντάξεων τον Ιούνιο», τόνισε σε δήλωσή του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση βαδίζει το χρονοδιάγραμμα καταβολής των νέων αναδρομικών και των αυξήσεων στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων», αντί για την καταβολή τους τον Ιούνιο, που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας, και τη μετέπειτα αναβολή τους για τον Αύγουστο, τώρα, με βάση τις νέες εκτιμήσεις, οι συνταξιούχοι θα λάβουν τις αυξήσεις και τα αναδρομικά στην καλύτερη περίπτωση τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο και βλέπουμε…

Πρόκειται για τη νέα γενιά αναδρομικών που αφορούν τις αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που τέθηκαν σε ισχύ από 1η Οκτωβρίου 2019 με βάση τον νέο ασφαλιστικό νόμο, αλλά έως τώρα δεν έχουν καταβληθεί. Ο λόγος των καθυστερήσεων, όπως αναφέρει κορυφαία πηγή του υπουργείου Εργασίας, είναι ότι το μειωμένο προσωπικό του ΕΦΚΑ εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν επαρκεί για να κάνει τον επανυπολογισμό των συντάξεων με βάση τα νέα δεδομένα του ασφαλιστικού νόμου. Εκτιμάται ότι το ποσό της επιστροφής για τα αναδρομικά 11μήνου κινούνται έως τα 2.156 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα