Αύξηση των τιμών του πετρελαίου – Στα 94,67 δολάρια το μπρεντ

από Philippos

Άνοδο σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, ανακάμπτοντας έτσι από τα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον Φεβρουάριο στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι ανησυχίες για την έλλειψη προσφοράς ήταν αρκετές για να ακυρώσουν τους φόβους για χαλάρωση της ζήτησης καυσίμων.

Το αργό μπρεντ σημείωσε άνοδο 55 σεντς, ή 0,6%, στα 94,67 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα σήμερα, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 65 σεντς, ή 0,8%, στα 89,19 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου δέχθηκαν πιέσεις αυτή την εβδομάδα καθώς η αγορά ανησυχούσε για τον αντίκτυπο του πληθωρισμού στην οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση.

Για τον Σεπτέμβριο, ο ΟΠΕΚ+ πρόκειται να αυξήσει τον στόχο της παραγωγής πετρελαίου κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα. Η αύξηση είναι μια από τις μικρότερες από τότε που εισήχθησαν οι ποσοστώσεις του ΟΠΕΚ το 1982.

Οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό αναμένεται να κλιμακωθούν προς τον χειμώνα, καθώς οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαγορεύουν τις θαλάσσιες εισαγωγές ρωσικού αργού και πετρελαϊκών προϊόντων θα τεθούν σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου.

Προς το παρόν, τα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης περιορίζουν την ανάκαμψη των τιμών. Οι ανησυχίες για την ύφεση έχουν ενταθεί μετά την προειδοποίηση της Τράπεζας της Αγγλίας για παρατεταμένη ύφεση μετά την αύξηση των επιτοκίων στο μέγιστο από το 1995.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα