Αύξηση στο επίδομα τέκνων στο Δημόσιο – Μόνιμο το Freedom Pass – Mείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ

από fimotro

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης και αφορούν τους νέους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, και τους δημοσίους υπαλλήλους

Τρία ακόμη μέτρα που θα αφορούν τους νέους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και τους δημοσίους υπαλλήλους αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός από την Ελευσίνα, δύο εβδομάδες πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου.

Αυτή την ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, όπου συμμετέχει σε συζήτηση με πολίτες, με θέμα την οικονομία, ενώ στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την πόλη της Ελευσίνας, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση.

Το πρώτο μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, είναι η περαιτέρω έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όποιο σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών. Το δεύτερο είναι η μονιμοποίηση, όπως είπε, του Freedom Pass. Κάθε νέος θα παίρνει 150 ευρώ, όταν θα γίνεται 18 ετών, για να τα δαπανήσει σε ταξίδια, υπηρεσίες Πολιτισμού ή Αθλητισμού. Με το τρίτο μέτρο, η κυβέρνηση θα παρέμβει στα επιδόματα τέκνων στο Δημόσιο. Έτσι:

Από τα 50 ευρώ, το επίδομα για ένα παιδί θα πάει από τα 50 στα 70 ευρώ.

  • Για δύο παιδιά από τα 70 στα 120
  • Για τρία παιδιά, επίδομα 170 ευρώ

Η αύξηση θα ισχύσει από την Πρωτοχρονιά του 2024.

Έτσι λοιπόν, τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός «κωδικοποιούνται» ως εξής:

  1. Θεσμοθετείται το Youth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ’ έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές. Κόστος 30 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.
  2. Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κατοικίες που ασφαλίζονται για το σύνολο του έτους για φυσικές καταστροφές. Κόστος: 40 εκατ. ευρώ.
  3. Αναμορφώνεται το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων (ενιαίο μισθολόγιο και ειδικά μισθολόγια) με έμφαση στους χαμηλόμισθους, όσους έχουν θέσεις ευθύνης, αλλά και στους γονείς με αύξηση της οικογενειακής παροχής για όσους έχουν παιδιά -δηλαδή, από 50 ευρώ στα 70 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί, από 70 ευρώ για τα δύο παιδια σε 120 ευρώ και από 120 ευρώ στα τρία παιδια στα 170, με σκοπό την εφαρμογή από 1/1/2024. Κόστος 500 εκατ. ευρώ.

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός είναι κοστολογημένα και ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όπως είχε πει, νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα