Αύξηση 539% στις εισαγωγές τον Ιούλιο

από fimotro

Ανησυχία από τους γιατρούς για τους υγειονομικούς δείκτες

Προβληματισμό και ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο αριθμός τους εκτοξεύτηκε και από τις αρχές του μήνα καταγράφουν αύξηση της τάξεως του 539%. Αναλυτικά, ενώ την 1η Ιουλίου έγιναν 33 εισαγωγές, στις 8 Ιουλίου έγιναν 59, στις 15 Ιουλίου 101, στις 21 Ιουλίου 173 και το Σάββατο, 24 Ιουλίου 178.

Η κατάσταση ναι μεν, όπως επισημαίνεται είναι ακόμα διαχειρίσιμη, ωστόσο, όπως λένε επιστήμονες και κυβέρνηση η άνοδος αποτελεί ένα “ηχηρό καμπανάκι” για τη συνέχεια. Μικρή αύξηση παρατηρείται και στις διασωληνώσεις.

Το γεγονός ότι νοσούν περισσότερο νεότερες ηλικίες έχει ως αποτέλεσμα να μην περνούν τον κορονοϊό τόσο βαριά και ακόμη και εάν να χρειαστεί να νοσηλευτούν, “αφήνουν” τα κρεβάτια σε σύντομο διάστημα καθώς αναρρώνουν πιο γρήγορα σε σχέση με τις μεγαλύτερες ηλικίες και παίρνουν εξιτήριο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΡΤ, η αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα διαδέχτηκε και η αύξηση των νοσηλειών κατά 539% από τις αρχές του μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την 1η Ιουλίου είχαμε 33 εισαγωγές, την 8η Ιουλίου 59, την 15η Ιουλίου 101, την 21η Ιουλίου 173 ενώ προχθές 178 μια αύξηση από τις αρχές του μήνα κατά 539%.

Η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη, ενώ παρατηρείται μικρή αύξηση στις διασωληνώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα