Αυξημένη η κίνηση από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά

από fimotro

Η τουριστική περίοδο έχει ξεκινήσει δυναμικά με την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουνίου να είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, παρά την μεγάλη έξοδο των πολιτών που παρατηρείται, υπάρχουν πολλές παρερμηνείες σχετικά με τα έγγραφα που πρέπει να έχουν οι ταξιδιώτες μαζί τους. Η επιβίβαση σε πλοία επιτρέπεται μόνο με Ψηφιακή Δήλωση Υγείας, που είναι υποχρεωτική για όλους τους επιβάτες.

Σε αυτήν συμπληρώνεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό μοριακό test 72 ωρών ή αρνητικό rapid test 24 ωρών. Ακόμα, μπορούμε να επιβιβαστούμε με αρνητικό self-test 24 ωρών, ή βεβαίωση νόσησης 2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού εκδίδεται ψηφιακά στο www.ynanp.gr, ενώ υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας στα πλοία. Σε ό,τι αφορά στην πληρότητα, τα πλοία με καμπίνες ταξιδεύουν με πληρότητα 85%, και χωρίς καμπίνες με πληρότητα 80%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα