Αυξάνονται οι εμβολιασμοί στους μαθητές

από fimotro

Το 30% των παιδιών στο Λύκειο έχει κάνει την πρώτη δόση

Αυξάνονται οι εμβολιασμοί στους μαθητές, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία σχετικά με την επιδραστικότητα των παιδιών στην ανακοπή του τέταρτου κύματος κορονοϊού. «Το 17% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών και το 30% των παιδιών στο Λύκειο έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση» είπε χαρακτηριστικά, η κυρία Κεραμέως.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι τα συχνά τεστ, στα οποία έχει επιμείνει η κυβέρνηση για τα σχολεία, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικά για την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοϊού, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης αραίωσης των τμημάτων στα σχολεία.« Το σχολείο επιστρέφει στην κανονικότητα! Πλέον έχουμε το εμβόλιο! Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν μαζικά», πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Μάλιστα, η διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ στα παιδιά και των rapid test στους εκπαιδευτικούς για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί έχει αποτρέψει μέχρι τώρα το φαινόμενο της εκτίναξης των κρουσμάτων, καθώς εντοπίστηκαν περίπου 1.500 θετικές περιπτώσεις από τους ελέγχους που έγιναν μία ημέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία, πράγμα που σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές δεν πήγαν στις τάξεις τους και άλλα συνολικά 800 σε όλη την Ελλάδα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της επικράτειας. Ο αριθμός αυτός δεν είναι μεγάλος όπως επισημαίνουν οι ειδικοί στη διάρκεια μίας ολόκληρης εβδομάδας ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι ακόμα και τα self test που βγαίνουν θετικά θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και με rapid ή μοριακό έλεγχο.

Βεβαίως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο αναμένεται με αγωνία, ωστόσο υπάρχει και πάλι η ασφαλιστική δικλείδα των self test που αποτρέπει την προσέλευση των συγκεκριμένων παιδιών ή και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, περιορίζοντας έτσι δραστικά τον κίνδυνο για τους υπόλοιπους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ακόμα και για τις στενές επαφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα