Αυτός είναι ο νέος χάρτης των κρουσμάτων στη χώρα

από fimotro

Εντοπίζονται δύο νέες περιοχές με επιδημιολογικό όπως το ονομάζουν οι ειδικοί, φορτίο

Μέσα σε πέντε ημέρες, από την περασμένη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, δύο νέες περιοχές προστέθηκαν στον χάρτη με τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ενώ σε ορισμένες περιοχές αυξήθηκε ο αριθμός.

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση για την επιδημία Covid-19 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εντοπίζονται δύο νέες περιοχές με επιδημιολογικό όπως το ονομάζουν οι ειδικοί, φορτίο. Πρόκειται για τη Μεσσηνία και την Εύβοια.

Και οι δύο περιοχές βρίσκονταν μέσα σε εκείνες με τη χαμηλότερη κυκλοφορία του κορωνοϊού στη χώρα, καθώς μετρούσαν πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων όλο αυτό το διάστημα – από 1 έως 4 κρούσματα λοίμωξης Covid-19 ανά 100.000 πληθυσμού.

Η Μεσσηνία έχει αλλάξει κλίμακα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα καθώς καταγράφει 5-9 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Ενώ η Εύβοια ανεβαίνει ακόμη πιο γρήγορα τη σχετική κλίμακα, αφού μέσα σε λίγες ημέρες από το χαμηλότερο επίπεδο των 1-4 κρουσμάτων βρίσκεται σε εκείνο των 10-49 κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα