Αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν

από fimotro

Στις 27 Δεκεμβρίου με 50 υγειονομικούς αρχίζει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Λίγο πριν το τέλος του 2020 και συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών.

Την ημερομηνία αυτή, κι εφόσον όλα προχωρήσουν βάσει του τρέχοντος σχεδίου, αναμένεται να γίνουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer όπου στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστούν 50 υγειονομικοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Επιπλέον, 50 υγειονομικοί θα εμβολιαστούν και στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός εφόσον έχουν έρθει τα εμβόλια στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο στη χώρα μας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμα αν αυτό θα γίνει την πρώτη ή τις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, στα νοσοκομεία της χώρας έχει ήδη καταφτάσει εντολή που ζητά από το προσωπικό να προβεί σε δηλώσεις για το αν επιθυμεί να εμβολιαστεί, παρότι δεν έχει υπάρξει αναλυτική ενημέρωση τους, όπως ζητούν εκπρόσωποι του κλάδου.

Υπενθυμίζεται πως το Εθνικό Σχέδιο για τον εμβολιασμό, το οποίο ονομάστηκε «Ελευθερία»,προβλέπει ότι κατά προτεραιότητα θα εμβολιασθούν οι υγειονομικοί.

Ακολουθούν οι ευπαθείς ομάδες, οι υπέργηροι και, έπειτα, ο γενικός πληθυσμός.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε σύσκεψη για την υλοποίηση του σχεδίου για τον εμβολιασμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Στη σύσκεψη θα μετέχουν τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στο Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα