Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Δένδιας, Κικίλιας, Πιερρακάκης οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Στην πανελλαδική δημοσκόπηση της OpinionPoll για την «Political», το συνολικό κυβερνητικό έργο αξιολογείται θετικά από το 47%. Τα μεγα- λύτερα ποσοστά συναντιούνται ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. με 81,5% και εκείνους του ΚΙΝ.ΑΛ. με 50,9%. Τα ποσοστά στα άλλα κόμματα εί- ναι: ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, ΚΚΕ 19%, Ελληνική Λύση 41,4%, ΜέΡΑ25 11,1%. Στον χώ- ρο του Κέντρου η θετική αξιολόγηση φτάνει το 55,7%. Σημειώνουμε ότι, όπως είδαμε σε σχέση με την έρευνα του βαρόμετρου της OpinionPoll τις μέρες από 15/2 έως 19/2, η εκτίμηση του κυβερνητικού έργου είχε παρου- σιάσει μια κάμψη κατά 5% και στις μέρες αυτές δίνεται η εικόνα μιας ανά- καμψης στις προηγούμενες επιδόσεις.

Από την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιημένο δηλώνει το 12%. Ακόμα και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαμηλό, της τάξεως του 29,4%. Στον χώρο του Κέντρου η ικανοποίηση είναι μόλις 7,5%, της Κεντροαριστεράς 18,6% και της Αριστεράς 29,8%.

Η αποδοχή του Κυρ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού βρίσκεται σταθερά σε υψηλά επίπεδα, σημαντικά υψηλότερη από την αποδοχή του κυβερνη- τικού έργου, της τάξεως του 57%, με μικρή κάμψη σε σχέση με τον Ιανουά- ριο. Τα μεγαλύτερα ποσοστά συναντιούνται ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. με 86,4%, του ΚΙΝ.ΑΛ. με 78,2% και της Ελληνικής Λύσης με 58,6%. Ωστόσο, περίπου ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ έχει θετική άποψη για τον Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ πιο αρνητικοί -όπως και σε άλλα ερωτήματα, όπως ξανασημειώσαμε- εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΜέΡΑ25 με 18,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα