Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στην έκθεση αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει μόλις 77 έδρες και θα χάσει με μεγάλη διαφορά και ότι η επόμενη βουλή θα έχει 6 κόμματα

Η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει καθαρά την απόλυτη πλειοψηφία στις γενικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και αυτό θα μπορούσε να ωφελήσει τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της Ελλάδας.  Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της έκθεσης της Morgan Stanley στην σημερινή 7σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο “Mainstream Makes a Comeback” (Το mainstream επιστρέφει), που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, και στην οποία επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει, αλλά υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι που συνδέονται με τον παγκόσμιο κύκλο.

Μεγάλη και άνετη νίκη θα έχει η ΝΔ στις εθνικές εκλογές

Οι έρευνες για τις προθέσεις ψήφου δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει στις επερχόμενες γενικές εκλογές και με ένα σημαντικό περιθώριο.
Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστηρίζουν αυτό το σενάριο, ενώ οι αγορές θεωρούν ότι οι φετινές γενικές εκλογές είναι ένας θετικός καταλύτης.
Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να της δώσει την αυτοδυναμία, αφού το εκλογικό σύστημα της Ελλάδας, το οποίο έχει θέσει ως κατώτατο όριο εισόδου στη Βουλή, δίνει και ένα μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, διευκολυνοντας την αυτοδυναμία.
Βέβαια, η ακριβής σύνθεση του επόμενου κοινοβουλίου παραμένει ένα ερωτηματικό, αλλά οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει την αυτοδυναμία.
Ωστόσο, θα μπορούσε να προκύψει κάποιος κομματικός συνασπισμός, αν και εξακολουθεί να είναι αβέβαιο εάν το Κίνημα Αλλαγής θα μπορούσε να παράσχει την υποστήριξή του σε αυτό το σενάριο ή ακόμα και αν υπάρχει για συμφωνία με άλλα μικρότερα κόμματα.
Οι δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν ότι η πιθανότητα να έχουν πλειοψηφία τα κόμματα της αριστεράς είναι χαμηλή.

Συνεχίζονται οι προκλήσεις για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο κατά τη διάρκεια των προηγούμενων των ετών, αλλά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές εξακολουθούν να είναι αβέβαιες.
Η βιωσιμότητα του χρέους έχει βελτιωθεί, με σημαντικές επεκτάσεις ωριμότητας, ενώ η χώρα διαθέτει ένα μεγάλο ταμειακό απόθεμα.
Οι χαμηλές ανάγκες χρηματοδότησης στο εγγύς μέλλον είναι σαφώς υποστηρικτικές, αλλά το μεγάλο δημόσιο χρέος εξακολουθεί να αποτελεί μεσοπρόθεσμη ανησυχία.
Εν τω μεταξύ, ενώ η Morgan Stanley βλέπει κάποια πρόοδο στη χώρα, ο χρηματοπιστωτικός τομέας εξακολουθεί να παρουσιάζει ένα πολύ μεγάλο απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις αδύναμης δυνητικής ανάπτυξης.
Αυτό είναι φυσικά είναι κάτι που γνωρίζουν οι αγορές, γι’ αυτό και μια ατζέντα επικεντρωμένη στις συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν τη χώρα, αλλά μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να φανεί η πραγματική βελτίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα