28 Μαρτίου 2024 / 7:50 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 7:50 μμ

Αυτό είναι το σημείο που βρέθηκε νεκρή η Βρετανίδα

από fimotro

Στο σημείο όπου βρέθηκε θα παραμείνει τη νύχτα η σορός της 34χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού, Νάταλι Κρίστοφερ, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο σε χαράδρα στην Ικαρία.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η περιοχή έχει αποκλειστεί και φυλάσσεται, ενώ αύριο το πρωί θα μεταβούν από την Αθήνα, ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να γίνει αυτοψία επί τόπου, και να ερευνηθεί ο χώρος του συμβάντος.

Την ίδια στιγμή μια φωτογραφία που απεικονίζει το άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας είδε το φως της δημοσιότητας. Στην φωτογραφία διακρίνεται η 34χρονη ενώ δίπλα της είναι ένας από τους βράχους που αποκολλήθηκε  από το βουνό.

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη, βρέθηκε πλακωμένη από βράχο μέσα σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Εξετάζεται η εκδοχή να έπεσε, είτε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε.

Ωστόσο, για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνει πιθανότατα στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.

Σύμφωνα πάντως με τα πρώτα στοιχεία ο θάνατος της άτυχης γυναίκας επήλθε από πτώση.

Η 34χρονη βρέθηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το δωμάτιο που διέμενε με τον Κύπριο σύντροφό της στη θέση έξω Φάρος της περιοχής Κεραμέ, όπου εστιάζονταν οι έρευνες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο αυτό είχε εντοπιστεί και το τελευταίο σήμα του κινητού τηλέφωνό της. Γι’ αυτό η έρευνα είχε επικεντρωθεί εκεί.

Η γυναίκα φέρεται να επιχείρησε αυτοσχέδια αναρρίχηση χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και βράχοι που προφανώς αποκολλήθηκαν κατά την πτώση στη χαράδρα των περίπου 30 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύντροφος της άτυχης γυναίκας φαίνεται να αναγνώρισε την σορό.

«Δεν μπορούσαμε να βρούμε στίγμα», δήλωσε ο διασώστης που συμμετείχε στις έρευνες,  Βαγγέλης Κριαράς. Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να έχει ανοιχτό το GPS στο κινητό του τηλέφωνο γιατί διευκολύνει τις Αρχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστροφυσικός δεν είχε ενεργοποιήσει το GPS και «αν είχε ενεργοποιημένο το GPS, ίσως να τη βρίσκαμε ζωντανή».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κριάρας στο OPEN, η 34χρονη ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο.

Εθελοντές, διασώστες αλλά και όσοι συμμετείχαν στις έρευνες είναι συντετριμμένοι από την εξέλιξη. Οι κάτοικοι μιλούσαν για την χαμογελαστή αστροφυσικό που έβγαινε στην περιοχή και έκανε τζόκινγκ.

Οι πρώτες πληροφορίες των κλιμακίων ερευνών που βρίσκονται στην περιοχή αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα, φέρεται να επιχείρησε αυτοσχέδια αναρρίχηση σε απόκρημνη και δύσβατη περιοχή χωρίς τον απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό. Όπως αναφέρεται, όμως, ο βράχος αυτός είναι πάρα πολύ απότομος και δεν ενδείκνυται για αναρρίχηση ή κατάβαση.

Στο ίδιο σημείο φαίνεται να εξέπεμψε και το τελευταίο σήμα το κινητό της. Συνολικά το κινητό της 34χρονης εξέπεμψε 6 σήματα από τα οποία τα 2 ήταν πλασματικά, καθώς πιθανολογείται σε κάποια σημεία να είχε απώλεια σήματος. Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί στην αστυνομία το γεγονός αυτό, που όπως αναφέρεται φαίνεται το κινητό να έκλεισε και να ξανάνοιξε.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, την σορό της 34χρονης γυναίκας, εντόπισε εθελοντής πυροσβέστης, την οποία βρήκε ανάσκελα με βράχους πάνω της, που προφανώς αποκολλήθηκαν κατά την πτώση στη χαράδρα των περίπου 20 μέτρων. Αντίστοιχα σημάδια έχουν βρεθεί και πάνω στο βουνό. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ο σύντροφος της άτυχης γυναίκας φαίνεται να αναγνώρισε τα ρούχα της άτυχης γυναίκας. Στο σημείο αναμένεται ιατροδικαστής, ο οποίος θα κάνει αυτοψία, προκειμένου να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για την εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα