Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης

Οι μεγαλομέτοχοι της Creta Farms κ.κ. Μάνος Δομαζάκης και Τάκης Δομαζάκης συναντήθηκαν το πρωί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και υπέγραψαν το Memorandum of Understanding (MOU) μεταξύ της εταιρείας και των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών ώστε να προχωρήσει η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή που θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της εταιρείας, πως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Η εταιρεία αυτή την εβδομάδα θα έκλεινε, δεν θα υπήρχε επόμενη εβδομάδα για την εταιρεία», ανέφερε ο υπουργός. Ξεκαθάρισε, πάντως, πως δεν μπαίνει στις λεπτομέρειες αναδιάρθρωσης αλλά στο διπλωματικό κομμάτι για να προχωρήσουν οι τράπεζες για τις εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Βάσει του Μνημονίου Συναντίληψης στην εταιρεία θα γίνουν οι ακόλουθες κινήσεις:

– Τοποθετείται άμεσα Επικεφαλής Οικονομικής Αναδιάρθρωσης (CRO) εκπρόσωπος της EY. Ο ρόλος του θα είναι να ελέγχει πλήρως την πορεία των χρημάτων που μπαίνουν στην αλλαντοβιομηχανία από τις τράπεζες. Η ίδια εταιρεία αναλαμβάνει και τη διαδικασία για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Στόχος είναι η διαδικασία αυτή να έχει φτάσει τουλάχιστον σε προχωρημένο στάδιο έως τις 30 Οκτωβρίου 2019.

– Έως τις 31 Ιουλίου 2019 θα πρέπει να έχουν μεταβιβασθεί στη μητρική τα σήματα της Creta Farms που σήμερα ανήκουν σε εταιρεία συμφερόντων των αδερφών Μάνου και Κώστα Δομαζάκη στην Κύπρο.

Στο Μνημόνιο δεν υπάρχει όρος για αναδιάρθρωση δανεισμού, όμως αυτός δεν μπορεί να αποκλεισθεί όταν έρθει η στιγμή που οι τράπεζες θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Οι τράπεζες από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν να ανοίξουν τις γραμμές πίστωσης άμεσα έτσι ώστε να μπορέσει να επανέλθει σε ομαλή λειτουργία η αλλαντοβιομηχανία.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά τη συνυπογραφή του Μνημονίου ο Αδ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι καταλυτικό ρόλο για να πείσει τους αδερφούς Δομαζάκη ήταν ότι θα τόνιζε ο ίδιος το βάρος της ευθύνης τους, καθώς η εταιρεία, εάν δεν υπήρχε η σημερινή εξέλιξη, θα έκλεινε αυτή την εβδομάδα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλοί επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ακολουθεί και η επίσημη ανακοίνωση του υπουργού για το θέμα:

«Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο βήμα για τη διάσωση της εταιρίας “Creta Farms”. Και οι δύο βασικοί μέτοχοι, οι κ.κ. Κώστας Δομαζάκης και Μάνος Δομαζάκης υπέγραψαν το Memorandum of Understanding (MoU) με τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες και έτσι όλοι δεσμεύονται σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με συγκεκριμένη διαδικασία για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που θα οδηγήσει τη σπουδαία αυτή εταιρία σε ένα ακόμη λαμπρότερο μέλλον. Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και υπάρχει προσδοκία ότι με την ανάπτυξη της εταιρίας θα δημιουργηθούν πολλές περισσότερες.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους δύο βασικούς μετόχους διότι έδειξαν θάρρος και εποικοδομητικό πνεύμα συνεργασίας και τον υφυπουργό Υποδομών και βουλευτή Ρεθύμνης, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος ήταν και ο πρώτος με ενημέρωσε για αυτό το θέμα και με κατηύθυνε σωστά για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα