Αυτή είναι η λίστα με τα μη ασφαλή αεροδρόμια

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τα αεροδρόια αυτά συμπεριλαμβάνονται  στην black list του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια

Μέσω αεροδρομίων τα οποία θεωρούνται ασφαλή και δεν συμπεριλαμβάνονται  στην «black list» του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA), για υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού,  θα διεξάγεται η αεροπορική επικοινωνία με την Ελλάδα,  κατά τη φετινή τουριστική σεζόν.

Όσα αερoδρόμια δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν, συγκροτούν αυτομάτως τη «white list», με τα αεροδρόμια από τα οποία θα μπορούν να γίνονται ταξίδια στη χώρα μας, χωρίς ειδικούς περιορισμούς, σε αντικατάσταση ουσιαστικά της αρχικής λίστας των 29 κρατών.

Από την 1η Ιουλίου στους επισκέπτες που προέρχονται από αεροδρόμια τα οποία κατά τον EASA θεωρούνται απολύτως ασφαλή, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε αυτούς που ταξιδεύουν από «πράσινα» και «κόκκινα» αεροδρόμια. Οι ταξιδιώτες από τα «πράσινα αεροδρόμια» θα υποβάλλονται σε μόνο σε δειγματοληπτικούς ελέγχους με την καραντίνα να ισχύει μόνο στους ταξιδιώτες των «κόκκινων αεροδρομίων».

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου οι διεθνείς πτήσεις προς την Ελλάδα γίνονται μόνο μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας και οι ταξιδιώτες υποχρεούνται σε διεξαγωγή τεστ για τον κορωνοϊό και σε παραμονή σε ξενοδοχείο μέχρι την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Αν το τεστ είναι αρνητικό οι ταξιδιώτες οφείλουν να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για επτά ημέρες. Εάν είναι θετικοί, οφείλουν να μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες.

Ενδιάμεσα,  από τις 15 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου, θα μπορούν να διεξάγονται αεροπορικά δρομολόγια και προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ η υποχρέωση του τεστ και της καραντίνας θα εξακολουθήσει να υπάρχει για τους πολίτες που έρχονται από χώρες με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, όπως αξιολογούνται από τον EASA. Οι επιβάτες από ασφαλή αεροδρόμια θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ.

«Δεν απαγορεύουμε τις πτήσεις, η διαδικασία αλλάζει στον τρόπο ελέγχου όταν φτάνουν στην Ελλάδα», διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Η λίστα με τα «κόκκινα» αεροδρόμια

Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα με τα μη ασφαλή αεροδρόμια https://www.easa.europa.eu/SD-2020-01/Airports

Σήμερα, η “black list” με τα μη ασφαλή αεροδρόμια περιλαμβάνει (Προσοχή! Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς και οι ταξιδιώτες πρέπει να ελέγχουν πριν ταξιδέψουν αν περιλαμβάνεται το αεροδρόμιο αναχώρησης στα «επικίνδυνα» αεροδρόμια ή όχι):

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα