Αυτή είναι η βαλίτσα με τα χαρτονομίσματα που είχε ο πατέρας της Καϊλή

από fimotro

Οι Βελγικές Αρχές έδωσαν την φωτογραφία στη δημοσιότητα

Δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από τη Βελγική αστυνομία νέα φωτογραφία με τη βαλίτσα που περιείχε τα 700.000 ευρώ που είχε μαζί του ο πατέρας της Εύας Καϊλή όταν συνελήφθη όταν συνελήφθη έξω από το ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες στην επιχείρηση της Παρασκευής. Η Βελγική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και δυο φωτογραφίες με τις πολυτελείς τσάντες που εντοπίστηκαν γεμάτες με χρήματα στο σπίτι της Καϊλή.

Στην ανάρτηση των βελγικών αρχών αναφέρεται: «Στο πλαίσιο φακέλου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για ύποπτη διαφθορά, με στόχο άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών».

Από βελγική τράπεζα σήκωσε τα καταριανά χρήματα η Καϊλή

Όπως αποκαλύπτει την Τετάρτη η έγκυρη βελγική εφημερίδα L’ Echo, οι βελγικές αρχές κατέσχεσαν μεταξύ άλλων μετρητά ακυκλοφόρητα, που ήταν ακόμη κολλαριστά και δεμένα με λαστιχάκι, και εμφανώς προέρχονταν από άλλη χώρα δεδομένου ότι το Βέλγιο έχει πάψει να τυπώνει χαρτονομίσματα.

Έτσι εφόσον εντοπιστεί η προέλευση των μετρητών αυτών, θα είναι ύστερα εύκολο να αποκαλυφθεί η τράπεζα από την οποία είχε γίνει η ανάληψη των χαρτονομισμάτων, άρα και ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που χρεώθηκε την ανάληψη.

Επιπλέον οι αρχές θα μπορέσουν να αναλύσουν τα ψηφιακά αποτυπώματα πάνω στα χαρτονομίσματα και να τα αντιπαραβάλουν με αυτά των υπόπτων, είτε είναι υπό κράτηση όπως η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή, είτε έχουν αφεθεί ελεύθεροι, όπως ο πατέρας της.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα