Αυτή είναι η νέα ομάδα δράσης της ΕΛΑΣ κατά της εγκληματικότητας

από fimotro

Είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο πως η εγκληματικότητα στη χώρα μας έχει φτάσει στα ύψη παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα του αρμόδιου Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η ΕΛ.ΑΣ. δημιουργεί λοιπόν, έστω και σε πιλοτικό επίπεδο νέα ομάδα κρούσης, τη ΜΟ.Κ.Α. η οποία θα αποτελείται από μέλη της ΟΠΚΕ, της Άμεσης Δράσης, των πεζών περιπολιών, της ΔΙ.ΑΣ και της «Δράση και Ασφάλεια».

Όπως αναφέρεται στο law&order, η κάθε ομάδα θα αποτελείται από 30 αστυνομικούς και θα κινείται σε τρεις ομόκεντρους κύκλους για να σαρώνουν τις περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα.

Στον πρώτο κύκλο θα αναπτύσσονται πεζές περιπολίες ή με σκούτερ και σκύλο περιπολίας.
Στο δεύτερο κύκλο η ΔΙ.ΑΣ και περιπολικό της Άμεσης Δράσης.
Στον τρίτο κύκλο οι ΟΠΚΕ ή ΔΡΑΣΗ σε ρόλο αστυνόμευσης.
Επικεφαλής της κάθε ομάδας θα τοποθετείται κατώτερος αξιωματικός, ο οποίος θα καταγράφει καθημερινά τα αποτελέσματα της δραστηριότητας της ομάδας και θα ενημερώνει τον επόπτη του πιλοτικού προγράμματος.

Σαν κύριο πεδίο υλοποίησης του προγράμματος έχουν επιλεγεί αστυνομικά τμήματα από περιοχές με αυξημένη την εγκληματικότητα, όπως αυτά των Αγίου Παντελεήμονα, Ομονοίας, Κυψέλης, Ακρόπολης και Πατησίων.

Οι αστυνομικοί των ΜΟ. Κ. Α θα κινούνται συνεχώς για να μην υπάρχουν κενά στην αστυνόμευση στις κακόφημες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα