Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Θεσσαλονίκη όταν φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα μια γυναίκα πάνω σε ποδηλάτισσα.

Η άτυχη 40χρονη είχε πτυχίο στο Οικονομικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές MSc in Management στο Πανεπιστήμιο του Bath στην Αγγλία και προϋπηρεσία στον τραπεζικό τομέα ως στέλεχος στη λιανική τραπεζική.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου, σύμφωνα με συνεργάτες της, αποτελούσε έναν από τους πυλώνες της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας από την ίδρυσή της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην ιστοσελίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, πριν βάλει τα ρούχα της δουλειάς και «πολύ πριν οι περισσότεροι από εμάς ξυπνήσουμε για να πάμε στη δουλειά μας, η Δήμητρα έχει ήδη ξεκινήσει τη προπόνησή της από τις 5:30 τα χαράματα στους άδειους δρόμους της πόλης αφοσιωμένη στο άλλο καθήκον της, την προπόνηση. Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα που συνήθως ένας εργαζόμενος τα έχει για να ξεκουραστεί. Το προπονητικό πλάνο ενός μαραθωνοδρόμου είναι αυστηρό και δεν δικαιολογεί απουσίες. Όπως και δικαιολογίες».

Με δύο φορές 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές 4η πανελλήνια θέση στον Μαραθώνιο της Αθήνας και έχοντας εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους διεθνείς μαραθωνίους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία, η Δήμητρα Ιορδανίδου έχει γράψει την δική της ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό.

Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία. Αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με τον ΓΑΣ Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, με τον Ηρακλή και φέτος με τον Τρίτωνα Θεσσαλονίκης. Μόνον δυο αθλήτριες συλλόγων της Μακεδονίας-Θράκης έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα καλύτερες επιδόσεις στον Μαραθώνιο της Αθήνας από τη Δήμητρα Ιορδανίδου.

Η Δήμητρα είχε γράψει και για την εμπειρία της στον Μαραθώνιο της Αθήνας, προσπαθώντας πάντοτε να παραλληλίσει τον μαραθώνιο με άλλες εκφάνσεις της ζωής, όπως με το να ξεκινάς μια επιχείρηση, ή το να κάνεις μια εκδήλωση, ή με την ζωή την ίδια και τις δυσκολίες της… «Θα συνεχίσεις ή θα εγκαταλείψεις; […] Έτσι και αλλιώς υποφέρεις στον μαραθώνιο. Απλά η ψυχή είναι εκείνη που ρυθμίζει το αν θα αντέξεις…».

Προσθέτοντας: «Το να τρέξεις έναν μαραθώνιο φαντάζει σαν μια προσωπική υπόθεση. Μια πρόκληση που βάζεις με τον εαυτό σου. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι δεν μπορείς να φανταστείς πού μπορεί να σε οδηγήσει η προσπάθεια και η πίστη σου σε αυτό που κάνεις. Έστω και αν ξεκινήσεις από το μηδέν. Πρέπει να κάνεις πολύ δουλειά για να βρεθείς εκεί. Όμως γίνεται. Αν θέλεις γίνεται. Όπως και σε κάθε άλλη προσπάθεια στη ζωή μας. Όπως το να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση. Τα εμπόδια? Πάρα πολλά. Οι προοπτικές? Υπάρχουν. Κρυμμένες πίσω από τις πόρτες που θα ανοίξουν μετά από κάθε αγώνα. Αν δεν δοκιμάσει κάποιος να ξεκινήσει, να επιχειρήσει, σίγουρα δεν θα μάθει ποτέ τι θα γινόταν αν.. Τo ρίσκο πάντα υπάρχει. Και φοβίζει. Όμως αξίζει να ξεκινήσει. Γιατί μπορεί τελικά και να τα καταφέρει. Αν πιστεύει στις δυνάμεις και τις δυνατότητές του. Και όλοι έχουμε. Και για όσες δεν έχουμε υπάρχουν πάντα άλλοι συνεργάτες, συνάδελφοι για να μας συμπληρώσουν. Γιατί ο μαραθώνιος μπορεί να έχει μια μοναχική πορεία όμως με την βοήθεια και άλλων αυτή η διαδρομή μπορεί να γίνει πιο εύκολη. Όπως και στη δουλειά μας εδώ στη Ζώνη Καινοτομίας. Μόνος δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα. Αν δεν έχεις τους σωστούς ανθρώπους δίπλα σου».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Δρ. Κυριάκος Λουφάκης, έκανε λόγο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και συνεργάτιδα, για την οποία μόνο καλά λόγια έχει να πει. «Ερχόταν κάθε μέρα το πρωί με το ποδήλατο της στη δουλειά. Ερχόμενη στα καθήκοντα της, έχασε την ζωή της. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα