Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ο Πιτσόλης την έκπληξη, άφησε δεύτερο τον Γκελαούζο

από fimotro

Ο Χαράλαμπος Πιτσόλης με ένα σπριντ στα τελευταία δύο χιλιόμετρα πέρασε τον Γκελαούζο και κέρδισε τον Αυθεντικό μαραθώνιο.
Ο Χαράλαμπος Πιτσόλης έκανε την μεγάλη έκπληξη και κέρδισε τον 39ο Αυθεντικό μαραθώνιο.

Εχοντας το πιο σταθερό τέμπο από όλους τους πρωτοκλασάτους αθλητές, άρχισε να ανεβαίνει μετά το 25ο χιλιόμετρο και δύο χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, πέρασε και τον εξαντλημένο Κώστα Γκελαούζο, για να κερδίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του έναν μαραθώνιο.

Μέχρι το 22ο χιλιόμετρο, Γκελαούζος και Καραϊσκος πήγαν μαζί. Εκεί ανέβασε ταχύτητα ο αθλητής του Παναθηναϊκού, δημιούργησε μία διαφορά περίπου 30 δευτερολέπτων. Ωστόσο, η κόπωση από τον αγώνα του Βερολίνου άρχισε να του μειώνει τις δυνάμεις και ο Χαράλαμπος Πιτσόλης έκανε την αντεπίθεσή του. Από τέταρτος μετά το 27ο χιλιόμετρο πέρασε τρίτος και πήγε ως την Αγία Παρασκευή μαζί με τον Καραϊσκο.

Συνέχισε να πηγαίνει στο ίδιο τέμπο με τον Γκελαούζο να έχει εξαντληθεί και τον Πιτσόλη να τον προσπερνά στο 40ο χιλιόμετρο, για να τερματίσει πρώτος σε χρόνο 2:23.44.

Ο Γκελαούζος τερμάτισε φανερά εξαντλημένος δεύτερος με χρόνο 2:24.45, με τον Κώστα Σταμούλη να τερματίζει τελικά τρίτος με 2:25.37 και τον Καραϊσκο να ακολουθεί τέταρτος με 2:26.28.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα