Στην τελική ευθεία για τους μαζικούς εμβολιασμούς βρίσκεται η χώρα. Στο πλαίσιο αυτό οι παραδόσεις των εμβολίων θα γίνονται σταδιακά, γι αυτό κρίθηκε απαραίτητη η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες. Τα εμβόλια της Pfizer κατά του κορονοϊού έφτασαν χτες (25/12) στην Ελλάδα και σήμερα (26/12) στην Αθήνα.

Από αύριο, 27 Δεκεμβρίου, ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην χώρα μας.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα διενεργηθούν στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, Ευαγγελισμό, Σωτηρία, Αττικό, Θριάσιο και Ασκληπιείο της Βούλας.

Την επόμενη ημέρα, 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή και στα νοσοκομεία αναφοράς εκτός Αθηνών, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα.

Οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών θα ξεκινήσουν στις 29 Δεκεμβρίου.

Πώς να ελέγξετε εάν ανήκετε στις ομάδες προτεραιότητας για το εμβόλιο

Οι πολίτες θα μπορούν να ελέγξουν αν ανήκουν σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τουςεξής τρόπους:

  • Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.
  • Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Πώς προγραμματίζετε ραντεβού για το εμβόλιο

Από τον Ιανουάριο του 2021 οι πολίτες μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό, με τους εξής τρόπους:

  • Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.
  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Όσοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, μπορούν να κάνουν τη διαδικασία με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα