Τι θα περιλαμβάνουν τα μπόνους για όσους έκαναν τα εμβόλια

Την επανεκκίνηση μιας σειράς δραστηριοτήτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας καθώς όπως είπε, «προχωράμε σε επιπλέον βήματα, “ανάσες ελευθερίας”».

Η επόμενη μέρα στη Ελλάδα, περιλαμβάνει για όσους έχουν εμβολιαστεί και κάποια προνόμια σύμφωνα με το σχέδιο των ειδικών.

Οι εμβολιασμένοι πολίτες λοιπόν θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κολυμβητήρια χωρίς την υποχρεωτικότητα του τεστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια προνόμια θα απολαμβάνουν οι εμβολιασμένοι και στις μετακινήσεις είτε αυτές γίνονται με αεροπλάνα, είτε μιλάμε για ταξίδια με πλοία και τρένα.

Γυμναστήρια και εμβολιασμένοι

Για τα ιδιωτικά γυμναστήρια οι λοιμωξιολόγοι θα μελετήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για παρατηρήσεις, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες επανέναρξης τους, π.χ. στην αρχή πιλοτικά, μόνο με εμβολιασμένους πολίτες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε τονίσει πως υπάρχει συζήτηση με τους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς «πολλοί λένε ότι πάμε να τους ανοίξουμε την ώρα που δεν έχουν πελάτες λόγω καλοκαιριού».

Τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά πανελλαδικά από τον περσινό Μάρτιο και αποτελούν έναν κλάδο που έχει υποστεί μεγάλες οικονομικές ζημιές από την πανδημία του κορωνοϊού. Μοναδικό διάστημα που λειτούργησαν, ήταν για λίγους μήνες από τις 15 Ιουνίου έως τις 2 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα