Αυτά θα είναι τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας

από fimotro

Κλειστοί χώροι μόνο σε εμβολιασμένους

Ανήσυχοι για την πορεία των κρουσμάτων εμφανίζονται σχεδόν όλοι οι ειδικοί της χώρας και γι αυτό χτυπούν καμπανάκι για την ανησυχητικά αυξητική τάση των κρουσμάτων του κορωνοϊού των τελευταίων ημερών. Η ανάγκη για τη γρήγορη και μαζική εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού είναι πιο επιτακτική από ποτέ, την ώρα που φαίνεται πως ένα τέταρτο κύμα, ενδεχομένως να βρίσκεται και προ των πυλών.

Οι αρμόδιοι, σε επιστημονικό αλλά και κυβερνητικό επίπεδο, ετοιμάζονται και πάλι να ξεδιπλώσουν πλέγμα μέτρων με στόχο να ανακόψουν την επιδημία και παράλληλα, δράσεις για την ενίσχυση της εμβολιαστικής εκστρατείας, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρχές.

Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι στα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν να περιλαμβάνεται ότι οι κλειστοί χώροι σε εστίαση και μπαρ να λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Επίσης θεωρείται σχεδόν βέβαιη η πλήρης και ολική επαναφορά της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και για όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, όπως ίσχυε και πριν από δύο εβδομάδες. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων είχε σταθμίσει τα διαφορετικά τότε επιδημιολογικά δεδομένα και είχε καλέσει τους πολίτες να κινούνται χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους όταν δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Η κατάσταση που επικρατεί πλέον δεν δικαίωσε τους επιστήμονες και την κυβέρνηση που πίστευαν ότι οι πολίτες είχαν λαβει σωστά το μήνυμα για τη χρήση της μάσκας.

Αναλυτικά όλα τα μέτρα

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα θα είναι τα εξής:

– Επαναφορά της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

– Αύξηση ελέγχων από τις τοπικές αρχές

– Απαγόρευση υπαίθριων εκδηλώσεων

– Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε πλατείες κ.λ.π.

– Περιορισμός ατόμων στα καταστήματα εστίασης

– Διακοπή μουσικής σε μπιτς μπαρ και εξυπηρέτηση μόνο σε καθήμενους (ξαπλώστρες)

– Περιορισμός κυκλοφορίας το βράδυ

Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες έχει σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση από την αύξηση των νέων κρουσμάτων ειδικά σε νέους. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τρίτη 6 Ιουλίου κατεγράφη άλμα με 1.797 νέα κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα