Ο ρόλος των Δημητριάδη, Πατέλη και Παπαθανάση στη μεγάλη επένδυση

Μόνο τυχαία δεν ήταν η σημερινή ανακοίνωση της Microsoft για επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα που θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Για τις αποφάσεις αυτές εργάστηκαν πολύ σκλαηρά τέσσερα πολιτικά πρόσωπα. Αυτά τα πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την μεγάλη επιτυχία με την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα. Πρώτος όλων, ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος άνοιξε το δρόμο πείθοντας τον πρόεδρο της εταιρείας να βάλει στην ατζέντα του την χώρα μας. Στη συνέχεια όμως εκείνοι που ανέλαβαν να τρέξουν την υπόθεση ήταν ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και φυσικά ο Γρηγόρης Δημητριάδης, διευθυντής του γραφείου του.

«Θέλω να πω και εγώ ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην ομάδα της Microsoft στην Ελλάδα, στα συναρμόδια Υπουργεία, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Αλέξη Πατέλη, στον Νίκο Παπαθανάση, οι οποίοι εργάστηκαν πολύ σκληρά για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του.

Οι τρεις τους σήκωσαν όλο το βάρος ώστε η αρχική συζήτηση Μητσοτάκη – Σμιθ να αποκτήσει υπόσταση και να οδηγήσει εν τέλει στη σημερινή εξέλιξη με μια επένδυση πρωτόγνωρη για την χώρα. 

«Η Ελλάδα έχει τον ήλιο της και τώρα αποκτά και… το cloud της. Μπροστά μας, συνεπώς, ανοίγεται μια μεγάλη λεωφόρος κοινής πορείας, την οποία σήμερα ξεκινάμε για να τη διανύσουμε», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Είχαμε λόγο που επιλέξαμε την Ελλάδα. Η Microsoft δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1992, επί 28 χρόνια. Αυτή η σημαντική επένδυση δείχνει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία,στον ελληνικό λαό και στην ελληνική κυβέρνηση» τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Microsoft Brad Smith.

«Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει αυτό το βήμα δίχως την βοήθεια και την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Οταν συναντηθήκαμε τον Ιανουάριο στο Νταβός και ανέφερα με ενθουσιασμό να κάνουμε περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα, μας είπε ότι αυτό είναι καλό, αλλά πρέπει να επενδύσετε περισσότερο στην Ελλάδα. Και είναι πολύ πειστικός. Ετσι τον επόμενο μήνα τον Φεβρουάριο ήρθα στην Αθήνα», ανέφερε ο κ.Smith.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα