Αυτά είναι τα δύο πρώτα Ελληνικά Rafale

από fimotro

Με τα χρώματα της Ελλάδας έχουν ντυθεί τα δύο πρώτα υπερσύγχρονα μαχητικά Rafale, που απέκτησε η Ελλάδα από τη Γαλλία.

Οι πρώτες πτήσεις των Ελλήνων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας καταγράφηκαν και σε βίντεο γίνονται στη Γαλλία, στη βάση Μερικιάν κοντά στο Μπορντό, όπου συνεχίζεται και η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων.

Πρόκειται για τους πιλότους που θα πιστοποιηθούν και ως εκπαιδευτές, ώστε με την άφιξη των υπερσύγχρονων αεροσκαφών στην Ελλάδα στις αρχές του νέου έτους να εκπαιδεύσουν και τα «γεράκια» της 332 Μοίρας.

Η εκπαίδευσή τους στη Γαλλία, στη βάση Μερικιάν, συνεχίζεται απρόσκοπτα και στα τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου 2022 θα απογειωθούν για τελευταία φορά από γαλλικό έδαφος για να προσγειωθούν στην Τανάγρα που τους περιμένει το… σπίτι τους.

Την ίδια ώρα, και στην 114 Πτέρυγα Μάχης οι αλλαγές στην 332 Μοίρα «Γεράκι» δεν είναι λίγες κι αυτές αφορούν τόσο τους χώρους στην πολεμική Μοίρα, όσο και στα υπόστεγα είτε των τεχνικών είτε στις «φωλιές» των Rafale .

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει γνωστός, μέχρι τέλος του έτους η Ελλάδα θα έχει παραλάβει 6 μαχητικά Rafale από τη γαλλική Πολεμική Αεροπορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα