Αυστρία: Σχεδόν 680.000 δόσεις εμβολίων Covid-19 αναμένονται αυτήν την εβδομάδα

από fimotro

Στην Αυστρία αναμένονται αυτή την εβδομάδα συνολικά 679.410 δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ποσότητα που είναι περίπου διπλάσια από εκείνη την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Βιέννη.

Εκτός από την πρώτη εμπρόθεσμη μερική παράδοση από Biontech και Pfizer, περισσότερες από 300.000 δόσεις του εμβολίου AstraZeneca θα πρέπει να φτάσουν τώρα, μετά από καθυστέρηση παράδοσης την προηγούμενη εβδομάδα, και άρα από τις αρχές Μαΐου θα μπορούσαν επίσης να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί σε επιχειρήσεις, όπως αναφερόταν σχετικά.

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται 318.600 δόσεις από την AstraZeneca, 308.010 από την Biontech/Pfizer, 40.800 από τη Moderna και 12.000 από την Johnson & Johnson, ανέφερε το υπουργείο. Περίπου 100.000 δόσεις αυτή την εβδομάδα από την Biontech/Pfizer προκύπτουν από τις πρώτες παραδόσεις αυτού του παρασκευαστή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ως εκ τούτου περίπου 410.000 επιπλέον δόσεις αναμένονται στην Αυστρία τον Μάιο και περίπου 470.000 τον Ιούνιο, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυστρία: Το υπουργείο Υγείας θα παραλάβει περίπου 700.000 έως 800.000 δόσεις τον Ιούνιο

Οι ακριβείς συνολικές ποσότητες παράδοσης για τον Μάιο και τον Ιούνιο δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες λόγω της έλλειψης εβδομαδιαίων προγραμμάτων παράδοσης από ορισμένους κατασκευαστές. Συνολικά, ωστόσο, το υπουργείο Υγείας παραλαμβάνει παραγγελίες μεγέθους περίπου 400.000 έως 500.000 δόσεων την εβδομάδα τον Μάιο και περίπου 700.000 έως 800.000 δόσεων τον Ιούνιο.

Από τον Μάιο θα προστεθούν κέντρα εμβολιασμού σε εταιρείες και «ο εμβολιασμός σε επιχειρήσεις είναι μια σημαντική πτυχή προκειμένου να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε με τις διαθέσιμες ποσότητες παράδοσης ευρέως και επίσης να προσεγγίσουμε εκείνους τους ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα μεριμνούσαν ενεργά για έναν εμβολιασμό», δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του ο νέος υπουργός Υγείας, Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς επισήμανε σήμερα στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ότι, «εκτός από τους εμβολιασμούς στους γενικούς ιατρούς στην τρίτη φάση της εκστρατείας εμβολιασμού, βεβαίως βασιζόμαστε επίσης στους εμβολιασμούς στους γιατρούς των επιχειρήσεων και εταιρειών».

Οι εγχώριες αλυσίδες σούπερ μάρκετ θέλουν να εμβολιάσουν τους υπαλλήλους τους κατά του CoV σε δικές τους γραμμές εμβολιασμού από τα μέσα και τέλη Μαΐου, με την αυστριακή κυβέρνηση να έχει ανακοινώσει αυτή την προοπτική, αλλά δεν υπάρχει ακόμη καθορισμένη ημερομηνία έναρξης, ενώ, σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις, οι αλυσίδες λιανικής χρειάζονται περίπου δύο ή τρεις εβδομάδες για να προετοιμάσουν τις γραμμές εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα