Αφγανιστάν: Νέα κυβέρνηση ανακοίνωσαν οι Ταλιμπάν

από fimotro

Καταζητούμενος από το FBI ο νέος υπουργός Εσωτερικών

Οι Ταλιμπάν ανακοινώνουν κυβέρνηση στο Αφγανιστάν. Επικεφαλής της ένα από τα αρχικά στελέχη των Ταλιμπάν και υπουργός των Εσωτερικών πρόσωπο που βρίσκεται στις λίστες των καταζητούμενων του FBI.

Η κυβέρνηση θα ηγηθεί από τον μουλά Μοχάμαντ Χασάν Αχούντ, με αναπληρωτή τον συνιδρυτή των Ταλιμπάν, Μουλά Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ, δήλωσε εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι της χώρας μας περίμεναν μια νέα κυβέρνηση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της χώρας πριν από τρεις εβδομάδες. Η ανακοίνωση του υπηρεσιακού υπουργικού συμβουλίου είναι ένα βασικό βήμα στο σχηματισμό κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

Άλλοι διορισμοί περιλαμβάνουν τον Μουλά Γιακούμπ ως υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας και τον Μουλά Αμπντούλ Σαλάμ Χανάφι ως δεύτερο αναπληρωτή.

Ο Σαρατζουντίν Χακάνι, ο νέος υπουργός Εσωτερικών, είναι επικεφαλής της μαχητικής ομάδας που είναι γνωστή ως Δίκτυο Χακάνι.

Ποιος είναι ο Μουλάς Μοχάμεντ Χασάν Ακχούντ, επικεφαλής της κυβέρνησης των Ταλιμπάν

Ο Μουλάς Μοχάμεντ Χασάν Ακχούντ είναι στη λίστα τρομοκρατών των Ηνωμένων Εθνών και ηγείται τα τελευταία χρόνια της ισχυρής «Rehbari Shura», της επιτροπής των ηγετών των Ταλιμπάν που είναι υπεύθυνη για όλες τις καθοριστικές αποφάσεις που λαμβάνονται.

Η καταγωγή του Μουλάς Χασάν Ακχούντ είναι από την περιοχή της Κανταχάρ, στην οποία «γεννήθηκαν» οι Ταλιμπάν. Ήταν ένας από τους ιδρυτές του κινήματος και απολαμβάνει τον σεβασμό όλων των μελών του. Οι υπόλοιποι ηγέτες των Ταλιμπάν θεωρούν πως έχει περισσότερο θρησκευτικό υπόβαθρο παρά στρατιωτικό, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστός για τον ισχυρό του χαρακτήρα και την αφοσίωσή του στο κίνημα.

Την τελευταία 20ετία, ο Μουλάς Χασάν Ακχούντ ήταν πολύ κοντά με τον Χιμπατουλάχ Ακχουνζάντα, θρησκευτικό ηγέτη των Ταλιμπάν και άνθρωπο πολύ ψηλά στην ιεραρχία. Τα τελευταία 40 χρόνια στην ιστορία του Αφγανιστάν, αυτή θα είναι η μοναδική κυβέρνηση που θα καταφέρει να έχει υπό τον έλεγχο της όλη την επικράτεια της χώρας. Η «ορκωμοσία» της νέας κυβέρνησης αναμένεται να γίνει την Τετάρτη (08.09) αν δεν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις, μετά και την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων που θα την απαρτίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα