Αφγανιστάν: Απεγκλωβίστηκε Έλληνας πολίτης από την Καμπούλ

από fimotro

Γεγονός είναι ο πρώτος απεγκλωβισμός Ελληνα πολίτη από την Καμπούλ του Αφγανιστάν είναι γεγονός, όπως γνωστοποιήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

«Yστερα από συνεννοήσεις με ΥΠΕΞ Κρατών-Μελών της ΕΕ, ο Έλληνας πολίτης Agajan Farhad μεταφέρθηκε με ασφάλεια από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ όπου τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της Ελληνικής Πρεσβείας. Στελέχη της Ελληνικης Πρεσβειας βρίσκονται μαζί με τον κ. Farhad και προετοιμάζουν την επιστροφή του στην Ελλάδα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό» ανέφερε χαρακτηριστικά με αναρτησή του στο Twitter.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τον απεγκλωβισμό Έλληνα πολίτη από το Αφγανιστάν αναφέρει: «Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, και στη συνέχεια σχετικών συνεννοήσεων του Υπουργείου με ΥΠΕΞ άλλων κρατών, ο Έλληνας πολίτης Agajan Farhad μεταφέρθηκε με ασφάλεια από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ όπου τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της Ελληνικής Πρεσβείας. Αυτή τη στιγμή στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας βρίσκονται μαζί με τον κ. Farhad και προετοιμάζουν την επιστροφή του στην Ελλάδα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα