Η λευκή ισοπαλία δεν …χάλασε τους πράσινους που παρέμειναν επικεφαλής και στο +2 από τους «κιτρινόμαυρους», αλλά πλέον σ’ απόσταση βολής (-3) είναι κι ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και οι εννιά αγωνιστικές που απομένουν θα είναι «κούρσα για τρεις» (τουλάχιστον αφού ο ΠΑΟΚ είναι στο -5)

Περισσότερος προβληματισμός για την «Ένωση» που μετά από 14 νίκες σε ισάριθμα ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Το ματς που είχε έντονη την συγκινησιακή φόρτιση λόγω του πρόσφατου θανάτου του Μίμη Παπαϊωάννουξεκίνησε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση λόγω καπνογόνων μετά την απόδοση τιμών (ενός λεπτού σιγή) από τους γηπεδούχους και τους φίλους τους.

Στο ματς οι «κιτρινόμαυροι» με την ίδια ενδεκάδα που είχαν και με τον Ολυμπιακό (πλην Mήτογλου που πήρε την θέση του τιμωρημένου Βίντα) δεν κατάφερναν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή ελλείψει του πρώτου τους σκόρερ Λιβάι Γκαρσία (εκτός αποστολής λόγω προβλήματος) και περιορίστηκαν σε μακρινά κι άστοχα σουτ εκτός περιοχής.

Εξαίρεση η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους (42′) όταν ο Ρότα πάτησε περιοχή αλλά από το ύψος της μικρής περιοχής δεν βρήκε εστία.

Στην απέναντι περιοχή αίσθηση προκαλούσε ο Μαντσίνι που ανεκόπη τελευταία στιγμή μπούκα του από τον Mήτογλου, ενώ εκτέλεση φάουλ του πέρασε λίγο έξω.

Το ημίχρονο βγήκε δίχως γκολ με τους «πράσινους» να φωνάζουν για τον πειθαρχικό έλεγχο του διαιτητή κι ότι χάρισε τη 2η κίτρινη στον Άμραμπατ σε χέρι του και μαρκάρισμα στον Χουάνκαρ.

Φωνές υπήρξαν και για πέναλτι σε χέρι του Χατζισαφί (36′)…

Τo δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες.

Μία τριπλή με Μαντσίνι, Ιωαννίδη να τους νικά ο Αθανασιάδης και σουτ άουτ του Τσέριν, ενώ ο Γιόνσον είδε σουτ του να βγάζει ο Μπρινιόλι και μια κεφαλιά του μόλις έξω σε διάστημα δύο λεπτών…

Στα μισά του ημιχρόνου υπήρξαν ολιγόλεπτες διακοπές λόγω προβλήματος στην ενδοεπικοινωνία του διαιτητή ρίχνοντας τον ρυθμό αλλά το ματς πήρε φωτιά στις καθυστερήσεις όταν ο Nταμπάνοβιτς άλλαξε την κίτρινη του στον Tσοκάι σε κόκκινη μετά από παρέμβαση του VAR (90+8′), με το βίντεο να επεμβαίνει και ν’ αλλάζει και την απόφαση του για πέναλτι στο (90+10′ επί του Αραούχο από τον Παλάσιος) αφού προηγήθηκε φάουλ του Σιμάνσκι στον Κώτσιρα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ– Παναθηναϊκός 0-0

Γήπεδο: ΟΠΑΠ Αρένα

Σκόρερς:

Δαιτητής: Νταμπάνοβιτς (Mαυροβούνιο)

Κίτρινες κάρτες: Άμραμπατ, Aραούχο – (Kόντης)

Κόκκινες κάρτες: Tσοκάι (90+8′)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα (71’ Σιντιμπέ), Μήτογλου, Μουκουντί (81’ Τζαβέλλας), Χατζισαφί – Σιμάνσκι, Γιόνσον (71’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (71’ Ελίασον), Άμραμπατ (46’ Tσούμπερ) – Πινέδα, Αραούχο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Κουρμπέλης (88’ Τσοκάι), Ρούμπεν, Τσέριν (65’ Μπερνάρ) – Παλάσιος, Ιωαννίδης (81’ Bέρμπιτς), Μαντσίνι (65’ Κλέινχεϊσλερ,).

Πηγή: fosonline.gr