Αδιανόητες καταγγελίες: Δηλητηριάζουν μαθήτριες στο Ιράν για να μην ξαναπάνε σχολείο

από fimotro

Απίστευτες καταγγελίες για μαζική δηλητηρίαση μαθητριών σε πόλη του Ιράν, ως αντίποινα για την συμμετοχή τους στις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά της μαντήλας, έχουν έρθει στην δημοσιότητα.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Qom, αλλά υπάρχουν αναφορές για αντίστοιχα περιστατικά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Την ίδια ώρα, στο Τwitter κυκλοφορούν σήμερα βίντεο από «άλλη μία χημική επίθεση» σε σχολείο θηλέων. «Αρκετά» κορίτσια δηλητηριάστηκαν σκοπίμως για να μην ξαναπάνε σχολείο, και οι αρχές ερευνούν τις καταγγελίες, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο υπουργός Υγείας του Ιράν, Γιουνές Παναχί, δήλωσε: «Μετά τη δηλητηρίαση πολλών μαθητριών στην Κομ, διαπιστώθηκε ότι κάποιοι ήθελαν να κλείσουν όλα τα σχολεία, ειδικά τα σχολεία θηλέων».

Όπως είπε, το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν η ίδια ένωση με τα χημικά πολέμου και «ένα μεγάλο ποσοστό των χημικών παραγόντων που χρησιμοποιήθηκαν για την δηλητηρίαση των κοριτσιών είναι θεραπεύσιμα».

Στις 14 Φεβρουαρίου, γονείς μαθητριών που είχαν αρρωστήσει συγκεντρώθηκαν έξω από το κυβερνείο της πόλης για να «ζητήσουν εξηγήσεις» από τις αρχές, ανέφερε το IRNA.

Την επόμενη μέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Μπαχαντόρι Τζαχρόμι είπε ότι τα υπουργεία Παιδείας και Πληροφοριών προσπαθούν να βρουν την αιτία των δηλητηριάσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο γενικός εισαγγελέας Mohammad Jafar Montazeri διέταξε δικαστική έρευνα για τα επεισόδια.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμμία σύλληψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα