Άδεια μητρότητας: Πώς θα την επεκτείνετε από 6 σε 9 μήνες

από fimotro

Άνοιξε η πλατφόρμα της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης για την υποβολή δηλώσεων των δικαιούχων για την επέκταση της άδειας μητρότητας από έξι σε εννέα μήνες.

Οι εργαζόμενες μητέρες μπορούν να ζητήσουν επέκταση της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας για 3 επιπλέον μήνες (από 6 σε 9 μήνες) από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ πρώην ΟΑΕΔ).

Η αίτηση γίνεται μέσω gov.gr και η ενδιαφερόμενη εργαζόμενη μητέρα μπορεί να εισέλθει:

  • είτε με τους προσωπικούς της κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • είτε με τους κωδικούς της ΔΥΠΑ

Τη δήλωση μπορούν να υποβάλουν όλες οι δικαιούχοι με ημερομηνίες έναρξης της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας από τις 26 Μαΐου του 2022 έως και τις 24 Νοεμβρίου του 2022, ανεξαρτήτως αν έχει προηγηθεί αποστολή σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος ή έγχαρτης δήλωσης στις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να αναφέρουν στη δήλωση πότε έλαβαν ή θα λάβουν την επέκταση της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας, δηλαδή:

  • είτε σε συνέχεια της αρχικής λήξης της,
  • είτε μετά την παρεμβολή κανονικής άδειας έτους 2022,
  • είτε μετά τη μεσολάβηση πραγματικής εργασίας στον εργοδότη, καταγράφοντας και τα ακριβή χρονικά διαστήματα κανονικής αδείας ή πραγματικής εργασίας.

Συγκεκριμένα, η συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση θα πρέπει να δηλώνει: «Επιθυμώ την επέκταση της Ειδικής Παροχής Προστασίας της Μητρότητας: 1) σε συνέχεια από την αρχική λήξη αυτής ή 2) μετά την παρεμβολή της κανονικής άδειας του έτους 2022, η οποία ελήφθη ή θα ληφθεί από ……. έως ……. ή 3) μετά τη μεσολάβηση πραγματικής εργασίας στον εργοδότη από ……. έως …….».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα