Αδ. Γεωργιάδης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

από Philippos

Μείωση του ωραρίου των καταστημάτων εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας.

Όπως επιβεβαιώνει στο mononews.gr ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης εξετάζεται το ενδεχόμενο περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Δεν είναι γνωστό το εύρος της μείωσης του ωραρίου και αν θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις συμπεριλαμβανόμενων και των σούπερ μάρκετ.

Η πρόταση θα συζητηθεί με τους εκπροσώπους της αγοράς με τους οποίους ο κ. Γεωργιάδης ξεκινά κύκλο επαφών από αύριο το μεσημέρι. Οι πρώτοι που θα συναντηθεί είναι οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ και των πολυκαταστημάτων και όπως έχει πει ο ίδιος «σκοπός είναι να δούμε ποια είναι να δούμε ποια είναι η αύξηση που δεν μπορεί να αποφευχθεί και ποια είναι η λογική αύξηση τηρουμένων των αυξήσεων στην ενέργεια, στα καύσιμα, στις εισαγόμενες πρώτες ύλες και σε όλα τα άλλα».

Εκπρόσωπος μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, με τον οποίο επικοινώνησε το mononews.gr σημειώνει ότι για τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου τροφίμων δεν είναι εύκολος ένας περιορισμός στο ωράριο μεγάλης χρονικής διάρκειας. Όπως λέει, τα σούπερ μάρκετ είναι καταστήματα πρώτης ανάγκης και θα έπρεπε να είναι τα τελευταία που θα μειωθεί το ωράριο.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση θα συζητηθεί με τις επιχειρήσεις, συνυπολογίζοντας τα οφέλη που θα προκύψουν τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας όσο και στο μέτωπο των ανατιμήσεων.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας σε ημερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας για την ενέργεια, αναφερόμενος στο θέμα της μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων είχε πει: «Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε υφεσιακά μέτρα. Θέλουμε να έχουμε μείωση της σπατάλης και όχι μείωση της ανάγκης. Έχουμε πιάσει τους στόχους. Με 13% μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στις πρώτες ημέρες Σεπτεμβρίου και 36% της κατανάλωσης φυσικού αερίου. Βλέπουμε άλλωστε και από μεγάλες οργανωμένες αλυσίδες ότι το πρόβλημα δεν είναι τα φώτα αλλά ο εξοπλισμός. Η κατανάλωση είναι και στα φώτα αλλά είναι πολύ μικρή η διαφορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα