30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Πλουσιότερος κατά $1,8 δισ. ο Τζεφ Μπέζος

από fimotro

Ο Jeff Bezos εξακολουθεί να γίνεται πιο πλούσιος από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο στον πλανήτη, με την περιουσία του να εκτινάσσεται κατά 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια την Τρίτη καθώς η κεφαλαιοποίηση της Amazon κατάφερε να ξεπεράσει προσωρινά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η περιουσία του Bezos έχει αυξηθεί με ραγδαία ταχύτητα, πετυχαίνοντας ουσιαστικά διπλασιασμό από τα 81 δισ. δολάρια έναν χρόνο πριν, σε σχεδόν 167 δισ. δολάρια σήμερα, καθώς οι μετοχές της εταιρείας του έχουν αυξηθεί κατά 108% κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών.

Είναι ο μόνος άνθρωπος πάνω στη γη που συγκεντρώνει στα χέρια του περισσότερα από 100 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes, με τον πλούτο του ξεπερνά κατά πολύ αυτόν του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου, του Bill Gates, ο οποίος υπολογίζεται ότι κατέχει 95,4 δισ. δολάρια. Ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett συμπληρώνει την τριάδα των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη, με καθαρή αξία 86,6 δισ. δολαρίων.

Με την κεφαλαιοποίησή της να κατακτά το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων, η Amazon κινείται στα χνάρια της Apple, που υπερέβη το ίδιο επίπεδο τον περασμένο μήνα και κατέχει τον τίτλο της πιο πολύτιμης εταιρείας στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση 1,1 τρισ. δολαρίων. Η Amazon ξεπέρασε μόνο προσωρινά το 1 τρισ. δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να υποχωρεί στα 990 δισ. δολάρια λίγο μετά.

Η Amazon έχει διανύσει πολύ δρόμο από όταν ήταν ακόμη ένα online βιβλιοπωλείο. Ο 54χρονος σήμερα Bezos, ξεκίνησε την Amazon σε ένα γκαράζ του Σιάτλ το 1994. Έκτοτε έχει καταφέρει να κυριαρχήσει τόσο στον κλάδο της λιανικής όσο και στο cloud computing, ενώ διεισδύει ολοένα και περισσότερο σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η διαφήμιση και η ψυχαγωγία. Βρίσκεται στο τιμόνι μιας εταιρείας που αναμένεται να αποκομίσει έσοδα άνω των 200 δισ. δολαρίων φέτος. Ο Bezos κέρδισε πρώτη φορά μια θέση στη λίστα Forbes 400 με τους πλουσιότερους Αμερικανούς το 1998, έναν χρόνο μετά την εισαγωγή της εταιρείας του στο χρηματιστήριο, με καθαρή αξία 1,6 δισ.δολαρίων.

Η Amazon βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής της τοποθεσίας που θα φιλοξενήσει τα νέα κεντρικά της γραφεία, κάτι που θα οδηγήσει σε μια επένδυση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σε έως 50.000 νέες θέσεις εργασίας. Πόλεις από όλη την Αμερική παλεύουν μανιωδώς να κερδίσουν στο “διαγωνισμό” από τότε που η Amazon ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι ψάχνει για νέο “σπίτι” το 2017. Οι πόλεις της τελικής λίστας της Amazon περιλαμβάνουν την Ουάσιγκτον DC, το Ντένβερ και το Κολόμπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα