1 Μαΐου 2024
1 Μαΐου 2024

Στους 88 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός

από fimotro

Πενήντα-μια από τις απανθρακωμένες σορούς που βρέθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής έχουν ταυτοποιηθεί έως τώρα από τους ιατροδικαστές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Τα αποτελέσματα για πέντε έως έξι ακόμα πρόσωπα βρίσκονται καθοδόν προς τα εργαστήρια, ενώ οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες εργάζονται ολημερίς προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο αναγνώρισης των απανθρακωμένων νεκρών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μια μέθοδος ταυτοποίησης, όπως η γενετική, δεν αποφέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, με συνέπεια οι εμπειρογνώμονες να καταφεύγουν σε άλλες οδούς, όπως τον έλεγχο των οδοντιατρικών στοιχείων.

Συνολικά τουλάχιστον 88 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην τραγωδία. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο αριθμός των εγκαυματιών που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 46 ενήλικες, από τους οποίους οι εννέα είναι διασωληνωμένοι και δύο παιδιά τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πλέον, η διαδικασία περνά στην αποκλειστική ευθύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας προκειμένου να γίνουν οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων μέσω DNA, για τις οποίες θα απαιτηθούν τουλάχιστον 7 ήμερες με τη συνδρομή και ομάδας Γερμανών γενετιστών.

Βρέθηκαν τα δίδυμα κορίτσια

Ο επίλογος στην αναζήτηση των δίδυμων κοριτσιών γράφτηκε την Παρασκευή το βράδυ. Τα δυο 9χρονα κοριτσάκια, η Σοφία και η Βασιλική Φιλιπποπούλου, βρέθηκαν νεκρά αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους, καθώς ταυτοποιήθηκαν οι σοροί τους.

Το βράδυ της Παρασκευής ταυτοποιήθηκαν στο νεκροτομείο και οι σοροί του 54χρονου Γρηγόρη Φύτρου και του 11χρονου γιου του Ανδρέα. Ο πατέρας βρέθηκε απανθρακωμένος αγκαλιά με το παιδί του.

Επίσης, ταυτοποιήθηκε από τον αδελφό του η σορός του συζύγου της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη, η οποία αγνοείται. Η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε κοντά στο οικόπεδο όπου βρήκαν τον θάνατο οι 26.

Χαμόγελο του Παιδιού: Νεκρός ο 13χρονος που αγνοούνταν στο Μάτι

Νεκρός ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της φονικής πυρκαγιάς ταυτοποιήθηκε και ο 13χρονος που αγνοούνταν στο Μάτι Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού. «Εξ’ αρχής τα δεδομένα μαρτυρούσαν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική εξαφάνιση καθώς δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία που να συνηγορούν στο αντίθετο. Οι έρευνες του Πυροσβεστικού Σώματος κατέληξαν στην τραγική είδηση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

To Χαμόγελο του Παιδιού εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και απευθύνει έκκληση για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα