30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Ο “Μίνωας” πλησιάζει την Αττική – Ζημιές στη Δ. Ελλάδα

από fimotro

Η επέλαση του «Μίνωα» – όπως «βαφτίστηκε» από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το νέο κύμα κακοκαιρίας – σαρώνει το Σαββατοκύριακο και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Τρίτη. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά είναι βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.

Μεγάλες ζημιές στη Δ. Ελλάδα

Η κακοκαιρία «πέρασε» από την Δ. Ελλάδα την Παρασκευή προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε Λακκόπετρα και Λιμνοχώρι.

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές από το πέρασμα του Μίνωα στη Δυτική Ελλάδα. Η ισχυρή νεροποντή προκάλεσε αρκετές καταστροφές στη Δυτική Αχαϊα. Οι περιοχές Λακκόπετρα και Λιμνοχώρι μετατράπηκαν σε λίμνες.

Η Πυροσβεστική Αχαϊας καθώς και η Πολιτική προστασία του νομού, υπό την καθοδήγηση του αντιδημάρχου Θανάση Ραυτακόπουλου βρίσκονται στο σημείο και καταγράφουν ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες.

Σε ξενοδοχείο της περιοχής, το νερό έφτασε τους 50 πόντους. Η πυροσβεστική για να ελέγξει τη ροή των υδάτων, έσκαψε τάφρο και στο παρά πέντε κατάφεραν να το διώξουν προς άλλη κατεύθυνση κι έτσι να περιοριστούν οι ζημιές.

Οι παραλιακές περιοχές έχουν σοβαρό πρόβλημα ενώ οι φωτογραφίες απεικονίζουν την έκταση της καταστροφής.

Ισχυρά φαινόμενα και στα αστικά κέντρα το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο και την Κυριακή τα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλη σχεδόν τη χώρα, με τα πιο έντονα στις ηπειρωτικές περιοχές. Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται επίσης στα μεγάλα αστικά κέντρα Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 με 7 μποφόρ, αλλά στις περιοχές εκδήλωσης των καταιγίδων θα πνέουν με πολύ ισχυρές ριπές. Η θερμοκρασία θα πέσει έως και το Σάββατο, αλλά στη συνέχεια δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα