30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Γερμανία: Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα λόγω απεργίας

από fimotro

Χιλιάδες επιβάτες παραμένουν σε τέσσερα γερμανικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου της Φρανκφούρτης, λόγω απεργιών του προσωπικού εδάφους και άλλων εργαζομένων του δημόσιου τομέα, με στόχο την αύξηση της πίεσης, εν μέσω μισθολογικών διαφωνιών.

Η Lufthansa ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ακυρώνει περισσότερες από 800 πτήσεις σήμερα. Μαζί με το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, πλήγμα δέχονται και τα αεροδρόμια του Μονάχου, της Κολωνίας και της Βρέμης. Οι απεργίες χτύπησαν επίσης παιδικούς σταθμούς, τις υπηρεσίες στη συλλογή απορριμάτων και τις πισίνες, σε διάφορα γερμανικά κρατίδια.

Σύμφωνα με το Reuters, ο επικεφαλής της Verdi, της μεγαλύτερης ένωσης εργαζομένων στον τομέα των υπηρεσιών, Frank Bsirske, δήλωσε ότι «θέλουμε να στείλουμε ξεκάθαρο σήμα στους εργοδότες με αυτές τις μαζικές απεργίες».

Σύμφωνα με το Reuters, πρόσθεσε, ότι η ένωση θα κλιμακώσει τη στάση της αν οι εργοδότες δεν παρουσιάσουν πρόταση την επόμενη εβδομάδα. Ο τρίτος κύκλος συνομιλιών αρχίζει στις 15 Απριλίου.

Οι σημερινές απεργίες ξεκίνησαν στις 5 το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι τις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα