29 Μαρτίου 2024 / 1:54 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:54 μμ

Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη στην Κρήτη – Θα καλύψει το νησί την Κυριακή και τη Δευτέρα

από fimotro

Το επόμενο διήμερο η αφρικανική σκόνη θα καλύψει ξανά τα πάντα στην Κρήτη.

Το φαινόμενο θα εξελιχθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10, αναμένεται να ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής 50 μg/m3.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας συστήνει σε άτομα αυξημένου κινδύνου και σε παιδιά να περιορίσουν κάθε κάθε έντονη σωματική άσκηση και δραστηριότητα ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, ενώ σε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα να ακολουθούν την προτεινόμενη από γιατρούς αγωγή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, η μεταφορά των σωματιδίων από τα νότια ξεκινάει από το πρωί της Κυριακής αλλά οι συγκεντρώσεις αρχικά θα είναι ανεχτές. Αργότερα όμως θα υπάρξει μία πιο έντονη μεταφορά προκαλώντας και πάλι προβλήματα στο νησί, καθώς θα υπάρχει σημαντική θολότητα στην ατμόσφαιρα ενώ θα περιορίζεται σημαντικά και η οριζόντια ορατότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μέγιστες συγκεντρώσεις αναμένεται να εμφανισθούν τις νυκτερινές ώρες της Κυριακής – ξημερώματα Δευτέρας. Η υποχώρηση των συγκεντρώσεων σκόνης θα ξεκινήσει σταδιακά από τη Δευτέρα το απόγευμα, διατηρώντας όμως ακόμη σημαντικές ποσότητες, ενώ αποκατάσταση μιας πιο καθαρής ατμόσφαιρας αναμένεται από την Τρίτη και μετά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα