28 Μαρτίου 2024 / 2:51 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:51 μμ

Ο ΟΣΕ ευχαριστεί τις αρχές για την αποκάλυψη του κυκλώματος

από fimotro

«Η διοίκηση του ΟΣΕ εκφράζει τις ευχαριστίες της στις διωκτικές αρχές για την επιτυχή κατάληξη της δικαστικής διερεύνησης σχετικά με παράνομες ενέργειες που αφορούν σιδηροδρομικό υλικό στις οποίες προκύπτει ότι εμπλέκονται υπάλληλοι του Οργανισμού», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, στη σκιά των συλλήψεων που έγιναν από τις διωκτικές αρχές.

Όπως σημειώνει, «παράλληλα με τη δικαστική διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη αντίστοιχη πειθαρχική διαδικασία ελέγχου εντός του Οργανισμού. Εχοντας διατυπώσει σε πολλές περιπτώσεις τις εύλογες ανησυχίες μας για πιθανή τέλεση παράνομων πράξεων, βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και τις αστυνομικές αρχές που συντόνισαν με επιτυχία την πολύμηνη διαδικασία, έχοντας θέσει στη διάθεσή τους κάθε στοιχείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η διοίκηση του ΟΣΕ έχει θέσει απαράβατο κανόνα στον Οργανισμό τη διαφάνεια και την κάθαρση από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια, με βασικό μέλημα την προστασία του δημόσιου χρήματος. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση και η διασφάλιση των συμφερόντων του Έλληνα πολίτη».

Όπως έγινε γνωστό, οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ, αρκετοί από τους οποίους υψηλόβαθμοι, κατηγορούνται για συμμετοχή σε πολυμελές κύκλωμα που εξαπατούσε τον Οργανισμό, ζημιώνοντάς τον πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας προχώρησε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη σύλληψη 19 ατόμων, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε σπείρα που είτε έκλεβε το προς εκποίηση υλικό του ΟΣΕ πουλώντας το ως σκραπ είτε, με τη συνδρομή επίορκων υπαλλήλων του Οργανισμού, «έστηνε» διαγωνισμούς για την πώληση υλικών του ΟΣΕ, αγοράζοντάς τα σε χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες τιμές.

Συνολικά, στη σπείρα κατηγορούνται ότι συμμετείχαν 30 άτομα απ’ όλη την επικράτεια, εκ των οποίων πολλοί είναι Ελληνες Ρομά. Αρχηγικά μέλη εμφανίζονται δύο ιδιώτες, ιδιοκτήτες εταιρειών διαχείρισης σκραπ. Στα σπίτια ορισμένων εκ των επίορκων υπαλλήλων βρέθηκαν δεσμίδες με μεγάλα χρηματικά ποσά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα