28 Μαρτίου 2024 / 1:51 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:51 μμ

Έτοιμος να… ικανοποιήσει την Άγκυρα για την εκλογή μουφτήδων ο Γαβρόγλου!

από fimotro

Λίγες ημέρες μετά την «επεισοδιακή» επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξη του «άνοιξε» θέμα εκλογής Μουφτήδων από την μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής,σε μια συνέντευξη που θα προβληθεί απόψε το βράδυ στις 21:00, λέει: «Θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων. Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος». Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει: «Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα».

Τόνισε δε ότι με την ψήφιση του νόμου που με Προεδρικό Διάτγμα κάνει προαιρετική την εφαρμογή της Σαρίας, θα οριστούν οι δικονομικές αρμοδιότητες του μουφτή, ενώ θα ακολουθήσει σύσταση επιστημονικής επιτροπής, από νομικούς και ειδικούς, επί του Ισλαμικού δικαίου.

Ο κ. Γαβρόγλου αποτιμώντας την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας είπε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Ερντογάν «έχασε την ευκαιρία να μιλήσει σε ευρωπαίους εταίρους», ενώ ερωτηθείς για το αν υπήρξε όφελος για τη χώρα μας από την επίσκεψή του, απαντά πως «είναι καλό να σπάνε οι πάγοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα