28 Μαρτίου 2024 / 2:06 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:06 μμ

Μητσοτάκης: Χωρίς αλληλεγγύη το μεταναστευτικό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί

από fimotro

Είχαμε μια πλήρη ενημέρωση από τον κύριο Μπαρνιέ για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και προφανώς η κοινή έκθεση ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των δυσκίνητων συζητήσεων, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης στο κανάλι του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ «έχουμε πολλή δουλειά τους επόμενους μήνες αλλά νομίζω ότι τουλάχιστον έχουμε ένα ξεκάθαρο οδικό χάρτη και έχουμε κατ’ αρχήν λύσει τα σημαντικά ζητήματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι ώστε να ξεκινήσει το σοβαρό κομμάτι των συζητήσεων. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα τελειώσουν στην ώρα τους».

«Θα ήθελα να εκφράσω τη σοβαρή ανησυχία μου και την έντονη δυσφορία μου με τις προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι από τον Προέδρο Τουσκ και αφορούν τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις. Ο λόγος είναι απλός. Πρώτα από όλα, η υφιστάμενη συμφωνία μετεγκατάστασης μπορεί να είναι μικρής έκτασης αλλά έχει λειτουργήσει. Και αποτελεί τη μόνη ξεκάθαρη απόδειξη αληθινής αλληλεγγύης όσον αφορά τη μετεγκατάσταση ανθρώπων που δικαιούνται άσυλο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι χωρίς αλληλεγγύη το μεταναστευτικό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Και εάν αφήσουμε τις εθνικές πολιτικές να κυριαρχήσουν στον δημόσιο διάλογο δεν θα βρούμε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση σε αυτό το ιδιαίτερα περίπλοκο πρόβλημα», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Προφανώς, ως πολιτικός που προέρχομαι από την Ελλάδα είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε αυτό το ζήτημα καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιμετωπίζει τις συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσης. Όλοι στο Ε.Λ.Κ. είναι υπέρ του καλύτερου ελέγχου των συνόρων μας και της ισχυρότερης συνοριακής διαχείρισης. Είμαι ο πρώτος που υποστηρίζει αυτές τις πολιτικές. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να αποφασιστεί ένα κοινό σχέδιο δράσης για τους ανθρώπους που καταφέρνουν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που δικαιούνται διεθνή προστασία, σύμφωνα πάντα με τη νομοθεσία ασύλου που ισχύει σε κάθε χώρα. Αυτό που πρέπει, επίσης, να εξασφαλίσουμε είναι ότι θα ευθυγραμμίσουμε τα συστήματα παροχής ασύλου των χωρών μας όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται. Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό έργο καθώς μπαίνουμε στο 2018».

«Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον το συνέδριο που θα διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο. Θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιάσουμε το όραμά μας για το πώς η χώρα θα πάει μπροστά. Αυτή τη στιγμή διατηρούμε ένα μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Αλλά, πρέπει να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου οι Έλληνες είναι βαθιά απογοητευμένοι από τη σημερινή Κυβέρνηση. Αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που έχει παρουσιάσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι μετά και το συνέδριο του κόμματος, το μήνυμά μας θα έχει απήχηση στην ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα