30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Σώα τα αδελφάκια που είχαν εγκλωβιστεί σε ερείπια από τον σεισμό!

από fimotro

Τις πληγές του μετράει το νησί της Ίσκια μετά τον φονικό σεισμό ​4 Ρίχτερ που άφησε πίσω του δύο νεκρούς, δεκάδες τραυματίες, αγνοούμενους, παγιδευμένους και ερείπια… Κάτω από αυτά βρέθηκε σώο ένα μωράκι μόλις 7 μηνών, ενώ ύστερα από πολύωρη επιχείρηση απεγκλωβίστηκαν και τα δύο ακόμα αδελφάκια του.

Σοκάρουν οι εικόνες μετά το πέρασμα του Εγκέλαδου, Αν και η σεισμική δόνηση ήταν ασθενής, προκάλεσε πολλές ζημιές διότι το εστιακό βάθος της ήταν μόλις τέσσερα χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα.

Περισσότερες ζημιές έχει υποστεί το χωριό Καζαμιτσιόλα, στο βόρειο τμήμα του νησιού. Εκεί κατέρρευσαν έξι κτίρια και από τα ερείπια ενός οι διασώστες ανέσυραν ζωντανό ένα μωράκι μόλις επτά μηνών. Στα ερείπια του σπιτιού είχαν παγιδευτεί, τα δύο αδελφάκια του βρέφους και οι γονείς. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ενός παιδιού και των γονιών του διήρκησε 15 ώρες, ενώ στη συνέχεια οι πυροσβέστες κατάφεραν να βγάλουν και τα δύο ακόμα παιδιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Reppublica, οι διασώστες είχαν επικοινωνία με την μητέρα και τα παγιδευμένα παιδιά και τους έδιναν νερό. Στο βίντεο – πριν από τον εγκλωβισμό τους – ακούγονται να τους λένε: «Έχουμε σώσει τον αδερφούλη σας» και «ερχόμαστε και για εσάς».

 

Νεκροί, όπως μεταδίδει η La Reppublica, είναι ένας ηλικιωμένος που χτυπήθηκε από το καμπαναριό μιας εκκλησίας που κατέρρευσε και μία γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή μέσα στα ερείπια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα