30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Καίγονται τα Κύθηρα – Εκκενώθηκε οικισμός

από fimotro

Αγωνιώδης αναμένεται να είναι η βραδιά για τους κατοίκους των Κυθήρων καθώς η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10:45 το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή του Μυλοπόταμου, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα οι Αρχές να διατάξουν την εκκένωση του οικισμού Κυπριωτιάνικα.

Πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι στο νησί έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, με τους κατοίκους αναγκαστικά να χρησιμοποιούν γεννήτριες, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία και για το νερό.

Αν και για την ώρα δεν υπάρχει απειλή για τα σπίτια ο ισχυρός βόρειος άνεμος που πνέει στο νησί προβληματίζει τους αξιωματικούς του πυροσβεστικού σώματος.

Στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 22 άτομα πεζοπόρο,  ενώ οι από αέρος ρίξεις νερού έχουν παύσει καθώς έπεσε το φως της ημέρας.

Ο δήμος έχει απευθύνει έκκληση προς ιδιώτες που έχουν μηχανήματα βαρέου τύπου, να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Εκτός από τη γενική διακοπή ρεύματος στο νησί, έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλούς δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα