30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Βαρουφάκης: Ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη δράστης της επίθεσης

από fimotro

Από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ πρόκειται για έναν νεαρό 23 ετών ο οποίος έχει οδηγηθεί στη γραφεία της κρατικής ασφάλειας

Στην ταυτοποίηση ενός ακόμη ατόμου για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν έναν νεαρό 23 ετών ο οποίος έχει οδηγηθεί στη γραφεία της κρατικής ασφάλειας.

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συλληφθεί καθώς αναμένεται να κληθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από την Ανακρίτρια.

Γιάνης Βρουφάκης: Το χρονικό της επίθεσης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έπεσε θύμα ξυλοδαρμού την Παρασκευή (10/3) έξω από εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια στις 10 Μαρτίου, από άγνωστους δράστες.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΜΕΡΑ25, περικυκλώθηκε από περίπου 20-30 άτομα και ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Βαλτετσίου έξω από εστιατόριο, όπου ο ίδιος βρισκόταν με τη συντονιστική του Diem25 (βρίσκονται στην Ελλάδα για τριήμερη συνδιάσκεψη).

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με κάταγμα στη μύτη, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο είχαν σπεύσει άνδρες της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι ξεκίνησαν άμεσα έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Στις 17 Μαρτίου κατέθεσε για τον ξυλοδαρμό του ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ μπήκε στη διαδικασία αναγνώρισης των συλληφθέντων για το περιστατικό.

Ταυτόχρονα, απολογήθηκε ένας 19χρονος συλληφθέντας με την κατηγορία του ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια.

Υπενθυμίζεται πως τα δύο άτομα που αρχικά είχαν συλληφθεί ήταν ένας 17χρονος που απολογήθηκε την Τετάρτη (15/3) και ένας 19χρονος που απολογήθηκε την Παρασκευή (17/3).

Γιάνης Βαρουφάκης: Ζήτησε αποπομπή Θεοδωρικάκου – Δεν αναγνώρισε στους συλληφθέντες αυτούς που τον γρονθοκόπησαν

Στις συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχτηκε επίθεση αναφέρθηκε στις 17/3, καταθέτοντας ενώπιον της 1ης ανακρίτριας Ανηλίκων ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκης.

Ο Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος δεν δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, φέρεται να είχε καταθέσει πως δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων τους ανθρώπους που τον γρονθοκόπησαν, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πρόσωπο.

Σε δήλωση του, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε σημειώσει πως είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών. Μάλιστα ο γγ του Μέρα25, είχε στρέψει τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, ζητώντας από τον πρωθυπουργό την αποπομπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου τον οποίο κατηγόρησε πως έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, πριν καταθέσει ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα