30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Wall Street: Υποχώρηση με το βλέμμα στα επιτόκια

από fimotro

Διευρύνονται περαιτέρω οι απώλειες της Πέμπτης στο ξεκίνημα των συναλλαγών στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αποκρυπτογράφησαν τις ανακοινώσεις αυτής της εβδομάδας για την οικονομία, προβλέποντας νέες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed. Ειδικότερα, αναμένουν ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα συνεχιστεί, δεδομένου ότι οι πληθωριστικές πιέσεις, παρά την αποκλιμάκωση, αποδεικνύονται ανθεκτικές.

Την άποψη αυτή ενισχύουν και μία σειρά από δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Fed, που ξεκαθαρίζουν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες για όσο καιρό και σε όποιο εύρος κρίνεται αναγκαίο για να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός.

Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,08%, στις 33.670,79 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί χάνει 0,51%, στις 4.069,01 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει πτώση 0,82% στις 11.759,58 μονάδες.

Οι τρεις βασικοί δείκτες απειλούνται με απώλειες και σε εβδομαδιαία βάση, με τον S&P 500 να οδεύει και στο πρώτο back-to-back αρνητικό 5νθήμερο για το 2023. Αλλά και ο Dow Jones απειλείται με αρνητικό σερί τριών εβδομάδων, κάτι που είχε να συμβεί απο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τα επιτόκια συνεχίζουν να απασχολούν έντονα την αγορά, με την Goldman Sachs να κάνει λόγο για αυξήσεις και στις τρεις επόμενες συνεδριάσεις της Fed, σε εύρος 25 μ.β. Πέραν του πληθωρισμού, επισημαίνει την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας. Αν επαληθευτεί το σενάριο, το βασικό επιτόκιο της Fed θα διαμορφωθεί στο εύρος του 5,25% – 5,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα