30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Ο Ερντογάν μας απειλεί: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Λωζάννη

από fimotro

Σε παράκρουση οι Τούρκοι για το δημοσίευμα του Economist – Εκνευρισμός της Άγκυρας για την αποτυχία της συνάντησης Τσαβούσογλου – Μπλίνκεν

“Οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν αλλάζουν τη μοίρα της περιοχής”

Νέα επίθεση εναντίον της χώρας μας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει εκνευριστεί από την κακή εξέλιξη της συνάντησης Τσαβούσογλου – Μπλίνκεν. Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά και λέγοντας ότι απομακρύνεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης και άλλες διεθνείς συνθήκες.

Σχολιάζοντας τα εξοπλιστικά της Ελλάδας, ο Ερντογάν δήλωσε: «Με τον εξοπλισμό των νησιών, κάνουν αντίθετα βήματα όσον αφορά τη Συνθήκη της Λωζάνης και άλλες συμφωνίες. Όσα δηλώνει ο Μητσοτάκης δεν αρκούν για να καθορίσουν την τύχη της περιοχής. Εμείς κάνουμε τα απαραίτητα, οι Έλληνες ας φροντίσουν τους εαυτούς τους».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος, στις δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής, τα έβαλε εκ νέου και με τον βρετανικό Economist, ο οποίος τον χαρακτήριζε «νταή» και «δικτάτορα».

Ανέφερε ο Ερντογάν χαρακτηριστικά: «Μπορεί το βρετανικό περιοδικό να καθορίσει την τύχη της Τουρκίας; Το έθνος μου είναι αυτό που την καθορίζει. Ό,τι λέει το έθνος μου, θα καθορίσει όσα συμβούν στην Τουρκία».

Νωρίτερα, είχε απαντήσει στο περιοδικό, ο διευθυντής επικοινωνίας της προεδρίας της Τουρκίας, Φαχρεντίν Αλτούν.

«Ο Economist ανακυκλώνει την πνευματικά τεμπέλικη, βαρετή και σκόπιμα λανθασμένη απεικόνιση της Τουρκίας. Φαίνεται ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να ανακοινώσουν το τέλος της τουρκικής δημοκρατίας μέσα από κλισέ, παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα» αναφέρει ο Αλτούν και συμπληρώνει: «Οι εξωφρενικοί τίτλοι και οι προκλητικές εικόνες μπορεί να τους βοηθήσουν να πουλήσουν το λεγόμενο περιοδικό τους, γι’ αυτό τους συγχαίρουμε για τις έξυπνες τεχνικές μάρκετινγκ! Αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι πρόκειται για δημοσιογραφία εντυπώσεων που βασίζεται σε φτηνή προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα